FOTO/VIDEO: / Mandžukić zabio povijesni gol! Ludnica u Bavarskoj!

Pogocima hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića u 60. minuti i Nizozemca Arjena Robbena u 89.

25.5.2013.
18:40
VOYO logo

Bio je to finale koji je mogao zadovoljiti ljubitelje nogometa diljem Europe i svijeta. Borussia je ostavila dosta bolji dojam u prvom poluvremenu, Bayern je dominirao u nastavku, te je bolje koristio svoje prilike, pa je nakon naslova prvaka u Bundesligi osvojio i drugi trofej ove sezone.

Bavarci su na kraju imali nešto bolju statistiku u udarcima na gol 14:12, odnosno u pokušajima u okvir 9:8. Mario Mandžukić zabio je prvi gol na utakmici u 60. minuti i postao je prvi Hrvat u povijesti koji je postigao pogodak u finalnoj utakmici Lige prvaka. Igrao je do četvrte minute sudačke nadoknade kada ga je zamijenio Mario Gomez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treneri Jupp Heynckes i Jürgen Klopp krenuli su u finale s očekivanim sastavima. Borussia nije mogla računati na ozlijeđenog Marija Götzea, budućeg igrača Bayerna, koji je sudjelovao u 7 golova svog kluba (2 pogotka, pet asistencija) u zadnjih sedam nastupa u Ligi prvaka.

U prvoj trećini prvog dijela Borussia je bolje kontrolirala igru, ali nije stvarala ozbiljnije šanse. A onda je počelo sijevati. U 14. minuti, prvo veće uzbuđenje. Robert Lewandowski je opalio desnom nogom iz daljine, ali je Manuel Neuer odbio loptu u korner. Samo minutu nakon toga, puno bolju šansu imao je Blaszczykowski, ali je njegov prizemni udarac s pet metara Neuer s nogom odlično obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 26. minuti, prva prijetnja Bayerna. Mandžukić je odlično zaprijetio svojim najjačim oružjem, udarcem glavom, ali je njegov udarac po sredini gola Weidenfeller vrhovima prstiju uspio odbiti prema gredi, od koje se lopta odbila u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 30. minuti, najbolju priliku u prvom dijelu imao je Arjen Robben. Izbio je sam pred vratara Borussije, te je u situaciji ''oči u oči'' pokušao potkopati loptu, ali ju je Weidenfeller sjajno ''skinuo''.

Borussia je u prvom poluvremenu ostavila bolja dojam. Manuel Neuer morao je u prvom dijelu pet puta spašavati svoj gol. Toliko zaposlen nije bio niti u jednom poluvremenu u nekoj natjecateljskoj utakmici ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rutube.ru/video/embed/6367205

Mario Mandžukić u 60. minuti je zabio za vodstvo Bayerna. Ribery je na lijevoj strani idealno poslužio Robbena u trku, koji se zavukao sasvim do gol-aut crte, te ubacio pored istrčalog Weidenfellera pred gol Mandžukiću kojem nije bilo teško iz blizine lijevom nogom poslati loptu u praznu mrežu. Bio je to njegov treći pogodak ove sezone u ovome natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Borussia u nastavku igrala daleko slabije nego u prvom dijelu, uspjela je izjednačiti u 68. minuti. Brazilac Dante je udario nogom u tijelo Reusa u Bayernovom kaznenom prostoru, pa je talijanski sudac Nicola Rizzoli opravdano pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Ilkay Gündogan. Zabio je svoj prvi gol u karijeri u Ligi prvaka, u 14. nastupu. Bayernu je to bio prvi primljeni pogodak u Ligi prvaka nakon 431 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 89. minuti, Bayern je zabio za pobjedu, za konačnih 2:1! Ribery je sjajno petom proigrao Arjena Robbena, koji je munjevito krenuo prema golu Borussije, driblingom kroz sredinu se oslobodio suparničkih igrača, te je niskim udarcem iz blizine matirao Weindefellera.

Nizozemac je prošle sezone u finalu protiv Chelseaja u Münchenu promašio penal u prvom produžetku, a Chelsea je bio bolji u izvođenju penala koji su odlučivali. Bio je to Bayernov drugi poraz u finalnoj utakmici u tri godine, jer je 2010. godine izgubio i finale u Madridu od Intera s 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na Wembleyju se i Bayernu i Robbenu sve vratilo. Nizozemac je u svom 25. pokušaju u te tri finalne utakmice u Ligi prvaka napokon zabio prvi gol! S asistencijom i pogotkom u ovoj utakmici se prometnuo u jednog od najvećih Bayrnovih junaka, koji je u svom 10. finalu Kupa/Lige prvaka osvojio svoj peti naslov. Borussia nije uspjela osvojiti drugu titulu europskog prvaka, nakon one iz 1997. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo