Najveći posao u povijesti sporta: Manchesteru ide gotovo milijardu eura!

Engleski nogometni velikan Manchester United potpisao je 10-godišnji ugovor s dobavljačem opreme Adidasom vrijedan nevjerojatnih 750 milijuna funti, odnosno 940 milijuna eura! To je najunosniji sponzorski ugovor s nekim dobavljačem na svijetu.

Dosadašnji rekordni ugovor imao je madridski Real kojemu je Adidas plaćao 31 milijun funti godišnje za nošenje opreme s njegovim znakom. Ugovor između Adidasa i Manchester Uniteda stupa na snagu od sezone 2015/16. što znači da će ovo biti posljednja sezona u kojoj će Crveni vragovi nositi opremu američkog proizvođača Nikea u kojoj su od 2002. godine.

“Ova suradnja predstavlja veliko dostignuće za nas kada se radi o marketinškom potencijalu. Očekujemo kako ćemo tijekom ove suradnje prodati robe u vrijednosti od 1.5 milijarde funti”, izjavio je izvršni direktor Adidasa Herbert Hainer.

Manchester United, koji je sa 20 naslova prvaka najtrofejniji engleski klub, ovim je ugovorom pokazao kako je i dalje marketinški najatraktivniji iako je prošle sezone zauzeo tek sedmo mjesto u Premier ligi, te se nakon 19 godina neće natjecati u Ligi prvaka.

//www.youtube.com/embed/QQr7gM8MA3s

Još ranije je Manchester United potpisao sedmogodišnji ugovor s američkim proizvođačem automobila Chevroletom vrijedan 350 milijuna funti kojime je Chevrolet stekao pravo reklamiranja na prednjoj strani dresova.

Nakon loše prošle sezone pod vodstvom Davida Moyesa, sljedeće će sezone Manchester United s klupe voditi Louis van Gaal, koji je na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Brazilu vodio Nizozemsku do trećeg mjesta.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr