MANCHESTER I ENGLESKA U SUZAMA: / Bez kapetana sljedeća dva mjeseca

Image

Kapetan Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Wayne Rooney trebao bi, potvrde li se napisi engleskih medija, propustiti sljedeća dva mjeseca akcije po nogometnim terenima.

17.2.2016.
17:15
VOYO logo

Prva sumnja na takav rasplet stigla je s popisom igrača koje Manchester United vodi na utakmicu u Herning gdje će engleski klub u četvrtak gostovati kod Midtjyllanda u prvom ogledu šesnaestine finala Europa lige. Strijelac 14 gola iz 32 ovosezonske utakmice, i sedam sa njih posljednjih devet, izostavljen je s njega, a sada je stigao i razlog zbog čega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briga za izbornika Hodgsona

Engleski mediji još uvijek nisu sigurni u razlog ozljede, odnosno kada je točno do nje došlo. Ono u čemu su složni jest činjenica da je ovo velik udarac za klub koji drži peto mjesto poretka ljestvice engleske Premier lige, ali i za izbornika reprezentacije Roya Hodgsona i ambicije engleske izabrane vrste na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Nije upitno hoće li se Rooney oporaviti do prve utakmice po grupnoj fazi, u kojoj se u skupini A 11. lipnja na Velodromeu u Marseilleu susreću Engleska i Francuska, već u kakvoj će formi kapetan reprezentacije i njen najbolji strijelac svih vremena biti. Rooney, reprezentativac od 2003. godine, podsjetimo, zabio je 51 gol u 109 utakmica za Englesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada rekordni 50. kojim je na listi najboljih engleskig strijelaca s prvog mjesta svrgnuo Sir Bobbyja Charltona postigao je u rujnu prošle godine zabivši iz jedanaesterca reprezentaciji Švicarske u kvalifikacijama za Euro. Taj mu je pogodak bio i 300. u profesionalnoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo