NIŠTA OD LAGANE TITULE / Tottenham na krilima sjajnog Kanea šokirao City u posljednjim sekundama i zakomplicirao utrku za naslov

Image
Foto: Profimedia

Dvoboji Antonia Contea i Pepa Guardiole uvijek su prave poslastice, a upravo je takav bio susret Cityja i Tottenhama u 26. kolu Premierlige

19.2.2022.
20:53
Profimedia
VOYO logo

Danas su se u sklopu 26. kola engleske Premierlige sastali vodeći Manchester City i Tottenham na stadionu Etihad.

Tottenham je stigao u goste kod ponajbolje momčadi Europe, stroja Pepa Guardiole koji melje sve pred sobom. Momčad Antonija Contea izgubila je pak tri posljednje utakmice u engleskom prvenstvu i u velikoj su krizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UVIJEK MOŽE BOLJE /

Hajduk slavio s 3:0, Dambrauskas nezadovoljan, Livaja poručio: 'Ne opterećujem se, bitno da na kraju osvojimo'

Image
UVIJEK MOŽE BOLJE /

Hajduk slavio s 3:0, Dambrauskas nezadovoljan, Livaja poručio: 'Ne opterećujem se, bitno da na kraju osvojimo'

Prvo je Chelsea bio bolji, da bi ih potom svladali Southampton i Wolverhampton. Sada su Conteove trupe odigrale sjajnu utakmicu i pobijedili City u gostima rezultatom 3:2.

Novo pojačanje odigralo sjajnu utakmicu

Tottenham je stigao u vodstvo u četvrtoj minuti susreta kada je svoj prvi pogodak za londonski klub postigao Dejan Kuluševski koji je u siječnju stigao iz Juventusa. Harry Kane je poslao nevjerojatnu loptu za Heung-Min Sona, koji je onda nesebično uposlio Kuluševskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City do izjednačenja dolazi u 33. minuti kada je precizan bio Ilkay Gündogan nakon pogreške Huga Llorisa. Tottenham do novog vodstva dolazi u 59. minuti kada njihov najbolji igrač, Harry Kane, matira Edersona. Son ga je krasno uposlio s krila, a engleski napadač zakucava loptu pokraj nemoćnog Brazilca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Pepa Guardiole dominirala je susretom i pritiskala Tottenham, a do izjednačenja dolaze tek nakon isteka 90 minuta. Joao Cancelo je izborio kazneni udarac te je nakon pregleda VAR-a odgovornost preuzeo Riyad Mahrez. Alžirac je bio precizan i poravnao rezultat na 2:2.

Šok na Etihadu

A onda šok i muk na Etihadu. U 95. minuti susreta Kuluševski sjajno ubacuje u šesnaesterac Cityja, a tamo je tko drugi nego - Harry Kane. Sjajno glavom pogađa za veliku pobjedu Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je City imao 72% vremena loptu u svojim nogama te je uputio čak 21 udarac prema vratima Llorisa, Tottenham je na kraju slavio i potpuno zakomplicirao situaciju u Engleskoj.

City je i dalje prvi na tablici sa 63 boda, ali i utakmicom više od Liverpoola koji je drugi sa šest bodova manje. Treći je Chelsea s 50 bodova. Tottenham je pak tek na sedmom mjestu Premierlige s 39 bodova, tri manje od rivala Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo