MAMIĆEV AL AIN JEFTINIJI OD HAJDUKA, A BORI SE ZA KROV SVIJETA: / Bivši trener Dinama u jednoj je stvari bolji i od Kovača

Image
Foto: AFP

Bivši trener Dinama odveo je svoju momčad u finale Svjetskog klupskog prvenstva

19.12.2018.
8:20
AFP
VOYO logo

Nogometaši Al Aina, prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje vodi hrvatski trener Zoran Mamić, prvi su finalisti ovogodišnjeg Svjetskog klupskog prvenstva, oni su u polufinalu na svom terenu svladali prvaka Južne Amerike River Plate nakon izvođenja 11-eraca s ukupnih 7-6 (2-2, 2-2, 1-2).

"Moramo biti ponosni na posao koji smo do sada napravili, ali ovo nije zadnje što ćemo napraviti. Pokušat ćemo otežati stvari Riveru, znamo njihovu kvalitetu. Detalji odlučuju utakmice na najvišem nivou i možda možemo napraviti iznenađenje. River je favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek", govorio je uoči polufinala Svjetskog klupskog prvenstva Al-Ainov trener Zoran Mamić pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni nas moraju respektirati. Pokazali smo da možemo igrati dobar nogomet i siguran sam da će to biti zanimljiva utakmica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlika se mjeri u milijunima

Al Ain će tako u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će u srijedu od 17.30 sati igrati europski prvak Real Madrid i prvak Azije Kashima Antlers. U HNL-u Al-Ain bi bio peta momčad po vrijednosti, iza Dinama, Rijeke, Hajduka i Osijeka.

S druge strane, Riverove zvijezde koje su ovaj mjesec na Santiago Bernabeuu pred očima cijelog svijeta srušile Boca Juniorse, koštaju 100 milijuna više. Primjerice, Gonzalo Martinez, 25-godišnji ofenzivac Rivera, vrijedi kao i svi igrači Al-Aina zajedno. Stoga nije čudno što su kladionice na prolazak Rivera u finale stavile koeficijent 1.20, a na Al-Ain čak četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al-Ain je azijski "Real Madrid", a Mamić tamo zarađuje više od Nike Kovača u Bayernu. Najvrjedniji igrač azijske momčadi je Šveđanin Marcus Berg (4,5 milijuna eura), na čijem je dovođenju inzistirao upravo Mamić, koji je klupu tog kluba preuzeo u veljači 2017. naslijedivši Zlatka Dalića koji ih je vodio od ožujka 2014. do siječnja 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo