Mamić se hvali: 'Nitko tako mlade igrače ne može prodati kao Dinamo!'

'Sammir to nije zaslužio, nije takav čovjek. Njega se sotoniziralo, makar je naravno, za krivicu potrebno dvoje. Čovjek je mnogo dao Dinamu i hrvatskom nogometu', poručio je Zdravko Mamić

22.6.2013.
13:20
VOYO logo

Čelni čovjek Dinama prokomentirao je izgled momčadi za novu sezonu u kojem modri napadaju još jedan ulazak u Ligu prvaka:

"Sigurno smo igrački bolji, perspektivniji, to sam siguran i znam. Ostaje samo jedan upitnik, hoćemo li dobiti utrku s vremenom. Mnogo je novih igrača, pitanje je kako će se momčad posložiti u kratkom vremenu. Ovisi dosta o protivnicima koje ćemo dobiti na ždrijebu za pretkola, jer i o njihovoj snazi ovisit će koliko ćemo imati vremena za uigravanje", rekao je Mamić i osvrnuo se na činjenicu da je Dinamo ovog prijelaznog roka kupovao strance:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo želi pohrvatiti momčad, pružili smo veliku priliku mladim igračima. Međutim, mi mnogo prodajemo, ne možemo tako brzo iz vlastitih redova popuniti momčad. Ako vam odlaze najbolji igrači, obično se ne može sljedeće sezone biti još jači. A nama se to događa. Svake godine nam odlaze najbolji, a mi smo uvijek jači. Po tome je Dinamo jedinstven u svijetu, tu nam svi daju priznanje. Bilo gdje u svijetu gdje se pojavimo, svi pitaju “kako je to moguće?”. Mi smo našli formulu. Kad dođe do deficita na određenoj poziciji, reagiramo na inozemnom tržištu. Osnova je domaća, dopuna je strana. Ali moraju doći igrači s 'imenom i prezimenom'. Tako ćemo raditi i ubuduće."

Zašto ne može Dinamo zadržati najbolje mlade igrače?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možete ih zadržati iz tri razloga. Prvi je egzistencijski, kad se radi o klubu. Bez prodaje igrača Dinamo u ovakvom obliku ne bi postojao. Nogometni Globus, na našu sreću, traži mlade igrače, a prepoznao je Dinamo kao dvorište u kojem stasaju nadareni klinci. Nitko na svijetu tako mlade igrače ne može unovčiti kao što ih može Dinamo. Drugo, neka mi netko objasni tko će objasniti igraču i njegovim roditeljima kad dobiju ponude najvećih europskih klubova po kojima će zarađivati milijun ili dva milijuna eura neto godišnje! Ako ga ne prodamo, na koji način ga možemo učiniti zadovoljnim i sretnim? Konačno, treba se promijeniti mnogo toga u hrvatskom nogometu. Naši stadioni moraju biti lijepi i komforni, puni raspoloženih gledatelja, koji su pozitivni, podižu adrenalin i rade atmosferu"

Mamić osvrnuo na priču oko Sammira. Vatreni djeluje nezadovoljno, očito već godinama želi otići iz Maksimira, ali ponuda nema...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sammir je kao igrač napravio jako puno za Dinamo, mnogo je ugradio u Dinamovu povijest, najtrofejniji je igrač našeg kluba. Nije bio “beba”, ali hrvatska javnost je nepravedna prema njemu. Mnogo veće svjetske zvijezde radile su veće nepodopštine, pa se one nisu prikazivale tako dramatično. Sammiru se stvorio loš imidž. Meni je neshvatljivo, mene je toga stid. Sammir to nije zaslužio, nije takav čovjek. Našlo bi mu se malo konkretnih mana", istaknuo je Mamić u razgovoru za Sportske novosti te nastavio:

"Da je imao veću podršku i veće razumijevanje, da nije bio žrtva obračuna onih istih snaga o kojima sam pričao, priča bi bila drukčija. Sve se koristilo za obračun s Dinamom, pa tako i Sammir. Njega se sotoniziralo, makar je naravno, za krivicu potrebno dvoje. Dakle, čovjek je mnogo dao Dinamu i hrvatskom nogometu, uzeo je hrvatsko državljanstvo i postao reprezentativac, a s druge strane je negativan stav dijela navijača i javnosti. To je nemoguća situacija, dobro da je normalan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je zaključio:

"Što će biti sa Sammirom, samo Bog zna! Svi scenariji su mogući. Niti ja koji držim nekakve uzde u rukama, ne mogu predvidjeti što će se dogoditi. Ništa ne znam, ali svega se bojim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo