Mamić otkrio veliki plan: Hrvatska dobiva novog milijunaša!?

Gazda Dinama Zdravko Mamić sazvao je novu izvanrednu konferenciju za novinare u 13 sati, a ubrzo smo saznali i zašto.

19.2.2014.
11:26
VOYO logo

Mamić je odmah na početku otkrio koja ga tema najviše brine. I ovoga je puta u pitanju zarada, odnosno mogući gubitak zarade u slučaju da mladi talent Dinama Robert Murićnapusti klub bez odštete.

"Ovdje sam došao prvenstveno da objasnim situaciju Murić i da pokušam još jedanput dozvati razum. Ja sam ovdje u Dinamu zajedno s mojim suradnicima odgovoran i meni je povjeren zadatak da štitim interese Dinama i da se borim za interese Dinama", započeo je Mamić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram biti pažljiv, na mojim presicama bi trebao biti i nekakav odvjetnik, jer ja što god kažem uvijek jedna legija to sluša, i onda ja završavam po sudovima i plaćam troškove i nagodbe", rekao je Mamić i izvadio ugovor s Robetom Murićem.

"Ovo je ugovor u kojem je Dinamo dao igraču Muriću 1600 kuna stipendije. Taj ugovor, da vidite kako se on sklapa i po uzusima UEFA-e i HNS-a, su potpisali igrač Robert Murić, Snježana i Branko Murić, majka i otac, i ovlašteni predstavnik kluba, Zoran Mamić, sportski direktor. Pa dolazi do novog razgovora, iako taj ugovor vrijedi... Troškovi života su poskupjeli, famiiji je teško, ajmo malo poraviti taj ugovor. Pa onda radimo aneks ugovora...", spominje Mamić aneks kojim je navodno povećao primanja mladog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali gdje nastaje problem? Do problema dolazi kada taj Murićev investitor počne gurati svoje ideje i kaže, ajmo zajebati Dinamo jer idemo van. Više ne diktiraju igru mama ili tata već investitor. I onda još i mediji počnu gurati investitora i što se dogodi - Dinamo ostane bez Murića. Znači, nakon toga dolaze interesi investitora, a to je kupiti jeftino dijete, prodati ga van granica da se dobije što više love. To je bescjenje, gdje je tu nogomet? Samo kad tata radi svoj posao onda to izgleda drugačije. Samo tata može prodati Jedvaja u Romu, Vrsaljka u Genovu ili Kovačića u Inter. Pa pogledajte samo što rade u Chelseaju. Bjesomučno kupuju igrače i dilaju ih po klubovima EU-a. Uopće im nije bitno tko će uspjeti ili propasti", rekao je Mamić i zavapio:

"Tražim od vas da mi pomognete da ne budemo servis menadžera i pohlepnih roditelja. Neki od vas promovirate te pohlepne roditelje i te investitore, kako ih ja zovem - kokošare".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Potjerao sam ih van, a otac više nikada nije došao!'

"Jedan dan gledao sam momčad kadeta i vidio sam oca Murića i pozvao ga na razgovor s obzirom na zadnja događanja oko njegovog sina. Gospodin Murić nije došao u pratnji svoje supruge ili sina već u društvu gospodina Pakasina i jednog mog prijatelja. Kada sam ga zamolio da porazgovaramo oko ugovora i da mi kaže da li naš dogovor vrijedi on mi je poručio: 'Nastali su neki novi momenti, ja bi htel da razgovarate s tom gospodom'. Nakon što sam potjerao dvojac van i obavio najnormalnije razgovor s ocem on mi je obećao da će se javiti, ali nikada nije došao!", prenose Sportske novosti Mamićev monolog.

"Murićevi roditelji su poklekli sitnim strastima! I što sad imamo? Moj brat vodi Murića na pripreme s prvom momčadi, a mali je tamo potpuno zapušten. U Turskoj je bio terminator, raspoložen, veseo....svi smo bili sretni. Zamolio sam Murića da razgovara sa svojim roditeljima i da ih zamoli da mi daju šansu da s njima razgovaram. Brzo nakon toga došli smo do saznanja da je Murić kazao kako se sve dogovorio s Ajaxom, a kada je Zoki rekao da neće trenirati igrača koji ne žele igrati za nas od tada Murić nije došao niti na jedan trening. Mali stalno govori da je bolestan, a okolo igra mali nogomet, ne želim sad prostačiti, zna se kako se zove kada nekome kažeš da si bolestan, a igraš negdje mali nogomet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi smo materijalno oštećeni, ali napravit ću ga milijunašem'

"Mi smo materijalno oštećeni jer smo se dogovorili da je Murić igrač Dinama do 2019. i garantiram mu da, ako me poslušaju on, roditelji i skrbnici, da ću ga napraviti milijunašem. Spreman sam potpisati novi ugovor na sedam godina za 7000 eura mjesečno. Ne mora odigrati niti jednu minutu za prvu momčad Dinama, ako mu se nedajbože što dogodi, mi smo spremni preuzeti taj rizik", rekao je Mamić i za kraj najavio kako je u slučaju Alena Halilovića sasvim drugačija situacija, u goste stižu emisari iz Barcelone

"Jučer su bili u kontaktu sa Zoranom i najavili su svoj dolazak u iduća dva dana. Mislim da smo u ovom slučaju nemoćni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo