Mamić zanijemio ispred Kuće hrvatskog nogometa

Sastanak Izvršnog odbora HNS-a, koji je počeo u podne, završio je za nešto više od sat vremena! Nije to minutaža na koju su navikli u Rusanovoj, no puno vijećanja nije bilo.

13.1.2012.
13:47
VOYO logo

Glavni zaključci sastanka su da je dosadašnji kontrolor Siščanin Dušan Kukić (62) novi predsjednik sudačke komisije, dok Ante Kulušić ostaje povjerenik za kontrolore. Kukić je dosad bio dio komisije koja je raspuštena nakon uhićenja Stjepana Djedovića i Željka Širića. Hrvatska nogometna reprezentacija sa Švedskom će igrati 29. veljače i to u Zagrebu, okupljanje će biti 26. veljače. Još je u planu utakmica s Estonijom, 25. ili 26 veljače, a prije odlaska u Poljsku (5. lipnja) Bilić će svoje igrače testirati ili u Norveškoj ili će se pronaći suparnik koji bi došao u Hrvatsku.

Ministar Željko Jovanović poslao je poziv čelnicima HNS-a za sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo termin za ponedjeljka, ali se ne može realizirati, u kontaktu smo i taj sastanak trebao bi biti slijedećeg tjedna. Zahvaljujemo ministru i njegovom pomoćniku Skansiju što prihvaćaju dolazak delegacije saveza", kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić koji još ne zna tko će sve biti u toj delegaciji.

Još se čeka akcijski plan Fife o nedozvoljenim aktivnostima u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo kontakte s određenim državnim institucijama od kojih smo dobili pohvale za primjerenu suradnju", izjavio je Srebić.

Za sređivanje stanja u dubrovačkom nogometnom savezu formirana je radna skupina u kojoj su Špatravec, Vučemilović, Viđak, Vićan i Plazibat. Zanimljivo da je u njoj Pero Vićan protiv kojeg se vodi sudski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Profesor ustavnog prava u Splitu lijepo je rekao da nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže", dodao je Viđak.

Na tvrdnju da Zakon o sportu kaže drukčije i da bi ga se trebalo poštovati, samo je glasnogovornik Gavran kazao da je Ustav 'stariji' od zakona. Na dodatak da bi trebalo raditi i po zakonu, nastala je tišina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martin Novoselac izvijestio je o kampu u Umagu, a voditelj akademije Vatroslav Mihačić o završnom seminaru za UEFA-e pro trenersku licencu na kojoj su među ostalih 34 bili Niko Kovač, Tudor, Šarić, Krznar, Zebić, Bjelica, Krpan, Butorović, Zoran Vujović.... Dado Pršo nije mogao doći, pa će morati čekati slijedeću priliku za polaganje ovih ispita, bez njih ne može na završni ' diplomski'.

Zdravko Mamić pri izlasku iz HNS-a nije htio ništa reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo