MAMIĆ ĆE U EUROPSKO PROLJEĆE MOŽDA BEZ JEDNOG OD NAJBOLJIH IGRAČA: / 'Ne mogu tvrditi hoće li ostati...'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nažalost, Modre je na putu do rekorda zaustavio hrvatski nogometaš Kristijan Bistrović postigavši pogodak u 76. minuti, čime je Dinamo primio gol nakon 526 minuta igre

10.12.2020.
23:51
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu posljednjeg kola K skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio moskovski CSKA sa 3:1, potvrdivši prvo mjesto u skupini i plasman u šesnaestinu finala. Dinamo je i prije ovog kola osigurao "europsko proljeće", a protiv Rusa je lovio mjesto u povijesti europskih kupova.

Hrvatski prvak je imao priliku postati jedini klub u povijesti Lige prvaka i Europske lige, otkako se igraju u sadašnjim formatima, koji je skupinu okončao bez primljenog pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Modre je na putu do rekorda zaustavio hrvatski nogometaš Kristijan Bistrović postigavši pogodak u 76. minuti, čime je Dinamo primio gol nakon 526 minuta igre. Strijelci za Dinamo bili su Gvardiol u 28., Oršić u 41. i Kastrati u 75. minuti.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

[FOTO] SNAŽNA EKSPLOZIJA ODJEKNULA USRED UTAKMICE: Događalo se nešto jako čudno dok je trajao dvoboj

Image

[FOTO] SNAŽNA EKSPLOZIJA ODJEKNULA USRED UTAKMICE: Događalo se nešto jako čudno dok je trajao dvoboj

'Prilično sam siguran da Gvardiol ostaje'

Nakon utakmice oglasio se trener Dinama Zoran Mamić koji je, naravno, bio vrlo zadovoljan nastupom svoje momčadi.

"Zadnjih desetak, 15 minuta smo malo popustili s obzirom na protivnika i veliki broj utakmica. Sigurno dođe do određenog pada. Ali možemo biti zadovoljni jer smo odigrali dobru Europsku ligu, čeka nas ždrijeb, a sad nam je samo na pameti samo dobro se regenerirati za nedjeljnu utakmicu", rekao je trener Dinama pa se osvrnuo na stanje ozlijeđenih Ademija i Leovca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Leovac ima četiri šava, teško je reći je li to potres mozga. A Ademi sutra ili prekosutra, osjetio je mišić i bojim se da će teško biti spreman za Rijeku", zaključio je Mamić nakon utakmice u razgovoru za Arena Sport.

Kasnije je na konferenciji za medije komentirao igru Joška Gvardiola, strijelca prvog gola za Dinamo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahtjevi su sigurno jako veliki. Koliko može, pokazat će zdravlje. Ali glavu i nogometno znanje sigurno ima. Ne mogu tvrditi hoće li ostati, ali sam prilično siguran da hoće. Razgovarao sam s Leipzigom u zadnjih desetak dana dosta puta, sviđa im se što smo prošli grupu i igramo europske utakmice. I Joško želi ostati do ljeta, vjerujem da ćemo se dogovoriti da ostane kod nas", rekao je Mamić.

Čestitao Rijeci

Kao nositelj Dinamo će imati prednost domaćeg terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među najzvučnijim imenima koji prijete "modrima" su Benfica, Real Sociedad, RB Salzburg, Lille, ali i Crvena zvezda...

"Želja za ždrijeb nemam, pokušat ćemo se pripremit na najbolji mogući način kao i do sada pa ćemo vidjeti," istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nema preveše vremena za slavlje jer ga u nedjelju očekuje derbi na Rujevici protiv Rijeke.

"Možemo biti sretni i ponosni što smo pokazali u prvih 45 minuta i veći dio nastavka. Možemo uživati u toj pobjedi, ali samo večeras jer nas u nedjelju očekuje derbi protiv Rijeke," dodao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitao je Rijeci na sjajnom rezultatu protiv AZ-a i lijepoj prezentaciji hrvatskog nogometa.

"Očekujem pravi derbi, dobru utakmicu, obje momčadi su u dobrom rasploženju, no mi uz sav respekt idemo po tri boda," poručio je na kraju Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo