Kvalifikacije za SP / Makedonski izbornik najavio: 'Nećemo stati', a igračima obećan ogroman novčani iznos za plasman na SP

Image
Foto: Profimedia

Prošle godine Sjeverna Makedonija je po prvi put u povijesti nastupila na EURU, a u kvalifikacijama za odlazak u Katar je osim Italije kao gost svladala i Njemačku.

28.3.2022.
12:50
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Portugala i Sjeverne Makedonije u Portu, odnosno Poljske i Švedske u Varšavi igrat će u utorak za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru-

Makedonci u Portu traže drugo "čudo" nakon što su u Palermu izbacili Italiju golom Trajkovskog u sudačkoj nadoknadi, a Portugal u ovu utakmicu ulazi s velikom opreznošću jer su u posljednjem kolu kvalifikacija izgubili prvo mjesto u skupini i vizu za Katar porazom od Srbije u Lisabonu (1-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski istaknuo je kako njegova momčad ne želi stati nakon pobjede u Palermu.

"Pobijedili smo jednu od najboljih momčadi na svijetu. Nećemo stati ovdje, imamo još jedan korak do Svjetskog prvenstva. Na dobrom smo putu da potvrdimo zašto smo među 20 najboljih momčadi u Europi", rekao je Milevski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Svakom igraču pola milijuna Eura za prolazak

Predsjednik vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je prilikom ispraćaja tamošnje nogometne reprezentacije na put u Portugal gdje će u utorak u Portu igrati finale dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo obećao nagradu od 500.000 eura ukoliko izbore plasman u Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste za nas prvaci, pobjednici i ponos svih nas. Vjerujemo u vas i zato vam želim uspjeh u meču s Portugalom. Najmanje što kao vlada možemo učiniti je izdvojiti nagradu od 500.000 eura ako se plasirate na Svjetsko prvenstvo", rekao je Kovačevski igračima u avionu.

Prošle godine Sjeverna Makedonija je po prvi put u povijesti nastupila na EURU, a u kvalifikacijama za odlazak u Katar je osim Italije kao gost svladala i Njemačku, no za odlazak na SP mora nadigrati još jednog velikana europskog nogometa i to na njegovom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo