NEOČEKIVANI DRAGULJ /

Majstorski gol iz kornera, 15 žutih i crveni, promašeni penal, tri odluke VAR-a i gol za remi u 104.

Image
Foto: Profimedia

Dok su mnogi pratili Španjolsku, Hrvatsku i Portugal, pravi dragulj odigrao se u sjeni, a protivnici su zasjali u svojoj kategoriji

9.9.2024.
13:49
Profimedia
VOYO logo

Iako je nedjeljni dan Lige nacija za mnoge značio praćenje Skupine A i eventualno Skupine C, pravi nogometni dragulj prošao je praktički neopaženo u Skupini D.

Image
BROJKE NE LAŽU /

Ma kakvo staro željezo, bolji je nego ikad: Modrić protiv Poljske odigrao svoju najbolju utakmicu za Hrvatsku

Image
BROJKE NE LAŽU /

Ma kakvo staro željezo, bolji je nego ikad: Modrić protiv Poljske odigrao svoju najbolju utakmicu za Hrvatsku

Gibraltar je na svom Europa point stadionu, inače višenamjenskom koji Englezima obično služi za kriket, dočekao Lihtenštajn, a 681 sretnik koji je prisustvovao utakmici lijepo se proveo u nedjeljno popodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je završila 2-2, a obilovala je dramom u maniri solidnih trilera. Estonski sudac Kristo Tohver dodijelio je gostima devet žutih, a domaćima šest i jedan izravni crveni.

Domaći su poveli u osmoj minuti kada je desetka Walker iz kornera s desne strane ljevicom majstorski zabio izravno iz udarca iz kuta. Sjajan udarac za veliko veselje domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio iz kornera pa promašio iz penala

Nervoza se osjetila već na kraju provog poluvremena kada je igrač gostiju Funfstuck dobio žuti izvan terena. Uspjeli su gosti izjednačiti u 53. Saglamovim golom, no nova radost za domaće navijače uslijedila je u 82. minuti kada je lukavim padom jedan od domaćih igrača iznudio penal. No, Walkeru je gostujući golman Buchel pročitao udarac i obranio. Walker nije mogao vjerovati da je uspio zabiti izravno iz kornera, ali ne i s bijele točke.

Image
Foto: Profimedia

U 89. minuti javio se VAR i sudac je išao gledati igranje rukom kapetana Lihtenštajna u šesnaestercu, ali na kraju odlučio kako nije bilo namjere i nije dosudio penal. Nisu domaći mogli vjerovati, a sudac je dojavio pomoćnicima da pokažu devet minuta nadoknade.

U drugoj minuti nadoknade gosti su zabili, ali ponovno se javio VAR i poništio gol zbog zaleđa u začetku akcije. Lupali su šakama gostujući rezervni igrači i stručni stožer po klupi stadiona, ali nije bilo spasa.

Crveni za igrača izvan terena u slavlju svoje momčadi

Uspjeli su domaćini zabiti u sedmoj minuti nadoknade kada je precizan bio Scanion na lijepu Valarinovu asistenciju, a u ogromnom slavlju izravni crveni karton je uspio dobiti domaći igrač Chipolina izvan terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku kada se već igrala 12. minuta nadoknade, gosti su izveli korner s lijeve strane. Bio je to oštar ubačaj pred gol, ali nakon kraće gužve lopta je izbačena. Međutim, naknadno se ponovno javio VAR i sudac je išao pogledati situaciju. Spomenuti Valarino je nevjerojatno igrao nadlakticom, a Tohver je pokazao na bijelu točku. Precizan je bio Hasler za novi šok domaćina, ali i veliko slavlje gostiju koji su samo par dana ranije poraženi kod San Marina, u njihovoj pak pobjedi nakon više od 20 godina.

Spomenuti estonski sudac svirao je kraj u 15. minuti nadoknade, a nekoliko stotina gledatelja nikako nije žalilo novac potrošen na kartu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo