Jedan od najboljih na svijetu

MAJSTOR NA DJELU: O ovom spektakularnom potezu bruji čitava Europa

Ricardinho spada u red najboljih futsal igrača svijeta, a to je i pokazao u srazu sa Slovenijom na EP-u u Beogradu.

Ricardinho igra za reprezentaciju Portugala koja je jučer deklasirala Sloveniju sa 6:2, tako joj nanijevši drugi poraz na turniru. Naravno, Portugalac je bio prvo ime utakmice s postignutim hat-trickom, a posebno je ostao zapamćen njegov gol koji je postigao petom.

Vrijedi istaknuti kako na EURU u futsalu sudjeluje i reprezentacija Hrvatske koja danas s početkom u 18 i 30 igra svoju prvu utakmicu na turniru protiv Kazahstana. Uoči te utakmice, izbornik reprezentacije Mato Stanković izjavio je sljedeće:

Kazahstan će biti veliki izazov našim malonogometašima

“Kazahstan ima Brazilce koji su nositelji igre klupskog prvaka Europe, a većinu utakmice igraju s brazilskim igračem-vratarom, koji jako dobro igra nogom. No, veći je problem što time ne dopuštaju protivniku razviti svoju igru, razbija se ritam, uvlače nervozu i samo čekaju trenutak kada će im protivnik postati nervozan. To su pokazali i protiv Rusa, a osim toga jako su dobri u prekidima. Moramo biti strpljivi, a ovisno o razvoju zbivanja možda i mi upotrijebimo njihov sustav, makar ga niti jedan trener ne voli, jer on uništava futsal”, rekao je hrvatski izbornik.

Hrvatska je na EURO-u u futsalu u Beogradu smještena u skupinu C u kojoj su još Rusija i Kazahstan.

Povratak na Net.hr