KVALIFIKACIJE ZA LP / Maccabi u dramatičnoj utakmici izbacio Crvenu Zvezdu i šokirao Beograd: Kapetan Zvezde iz Knina tragikomično pogriješio

Image
Foto: M.M./ATAImages

Milan Borjan je prvo obranio kazneni udarac Hazizu, ali je u nastavku akcije vratar Beograđana primio tragikomični gol s 30 metara

23.8.2022.
23:28
M.M./ATAImages
VOYO logo

Nogometaši portugalske Benfice, češke Viktorije i izraelskog Maccabija iz Haife plasirali su se u grupnu fazu Lige prvaka.

Image
PANIKA ZBOG BOYSA /

Ante Čačić poručio Norvežanima: 'Ma nema nikakvog straha, došli ste u zemlju pitomih ljudi. Hrvatska je normalna država'

Image
PANIKA ZBOG BOYSA /

Ante Čačić poručio Norvežanima: 'Ma nema nikakvog straha, došli ste u zemlju pitomih ljudi. Hrvatska je normalna država'

Maccabi odigrao 2-2 u Beogradu

Maccabi je odigrao 2-2 u Beogradu protiv Crvene Zvezde i tako sačuvao pobjedu od 3-2 iz prve utakmice u Izraelu. Zvezda je pogocima Pešića (27) i Ivanića (43) vodio s 2-0, da bi u sudačkoj nadoknadi prvog dijela bio dosuđen penal za Maccabi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanadski Srbin i kapetan Crvene Zvezde Milan Borjan je prvo obranio kazneni udarac Hazizu, ali je u nastavku akcije vratar Beograđana primio tragikomični gol s 30 metara. OVDJE pogledate hladan tuš na Marakani.

Borjan je, inače, poznat po tome što često ističe svoje krajiško podrijetlo, koje i dalje smatra srpskom zemljom. Milan Borjan se svojedobno bio fotografirao u dosta provokativnoj majici na kojoj piše "Srpska Krajina" na ćirilici, te on očito zagovara velikosrpske pretenzije jer govori ovakve stvari:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina", poručio je ranije ove godine.

Provokativna poziranja

Pozirao je Milan Borjan svojedobno i u majici s natpisom 'Srpska Krajina' na ćirilici što je izazvalo dosta kontroverze. Zbog svega toga našao se u centru pažnje hrvatskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ta ista "srpska krajina“ za vrijeme Domovinskog rata postojala je kao svojevrsna para-država unutar Hrvatske, no nakon pobjedničke akcije Oluja prestala je postojati.

Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Milan Borjan je kanadski nogometni golman srpskih korijena, koji se svojedobno bio fotografirao u dosta provokativnoj majici na kojoj piše "srpska krajina“ na ćirilici, te on očito zagovara velikosrpske pretenzije. Golman Crvene zvezde sa svojim je prijateljem fotografiran jednom pored kotla u kojem se peče rakija, no detalj s njegove majice nije mogao proći ne zamijećeno i obišao je cijelu našu regiju.

Što se tiče same utakmice, strijelac izvana pri pogrešci Borjana bio je Šveđanin Sundgren. Izraelskom prvaku je Ligu prvaka donio autogol Milana Pavkova u 90. minuti. Beograd je u tim trenucima pao u kolektivni očaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ostalih večerašnjih utakmica, Benfica je u Lisabonu s glatkih 3-0 svladala Dinamo Kijev, te potvrdila pobjedu od 2-0 iz Ukrajine. Otamendi (27), Rafa Silva (40) i Neves (42) zabili su za Portugalce u prvom dijelu, dok je Petar Musa zaigrao klub iz Lisabona od 52. minute. 

Češka Viktorija je u Plzenju svladala Qarabag s 2-1 i prošla dalje nakon 0-0 u Azerbejdžanu. Bivši igrač Hajduka Filip Ozobić je u 38. minuti doveo goste u vodstvo, ali je češki prvak u nastavku pogocima Kopiča (58) i Klimenta (73) uspio preokrenuti. Ždrijeb grupne faze Lige prvaka održava se u četvrtak u Istanbulu od 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo