PANIKA ZBOG BOYSA / Ante Čačić poručio Norvežanima: 'Ma nema nikakvog straha, došli ste u zemlju pitomih ljudi. Hrvatska je normalna država'

Image
Foto: Željko Hladika/PIXSELL

'Ne vidim nijedan razlog da se netko pribojava naših navijača. Došli ste u pitomu zemlju normalnih ljudi, Hrvatska je normalna država, tako da nemate nikakvog straha'

23.8.2022.
20:17
Željko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Trener Dinama Ante Čačić u utorak se navečer na službenoj press-konferenciji, dan uoči uzvratnog dvoboja s Bodo/Glimtom u play-offu Lige prvaka, pojavio u društvu kapetana Arijana Ademija.

Plavi optimisti

Zagrepčani su, inače, veliki optimisti, u Maksimiru svi vjeruju kako je ova momčad spremna za elitno klupsko natjecanje, iako love zaostatak od 1-0 iz prve utakmice u sjevernoj Norveškoj prošlog tjedna. No, aktivan zaostatak i nabrijani dekor mogli bi biti dobitna kombinacija za Plave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAGI GOSTI, ČUVAJTE KOSTI /

Norvežani strahuju od dolaska u Zagreb: 'Nismo Crvena Zvezda, ali morat ćemo se paziti. Nije nam svejedno'

Image
DRAGI GOSTI, ČUVAJTE KOSTI /

Norvežani strahuju od dolaska u Zagreb: 'Nismo Crvena Zvezda, ali morat ćemo se paziti. Nije nam svejedno'

Zanimljivo, u Zagreb je stigao i velik broj norveških novinara koji se nadaju kako će Bodo/Glimt konačno dohvatiti Ligu prvaka. No, isto tako, veliki broj navijača Bodo/Glimta nije doputovao i neće doći u Zagreb zbog straha od Bad Blue Boysa.

Norveški mediji pišu o Boysima

Norveški mediji i prošlog tjedna, ali i uoči sutrašnjeg sraza, u svom medijskom prostoru dosta su pozornosti dali BBB-ovcima, odnosno huliganskim aspektima "prve bande Europe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveške novinare zanimalo je i trebaju li navijači Bodo/Glimta strahovati od "zloglasnih" Bad Blue Boysa i mogu li se sigurno osjećati na gostovanju u Zagrebu?

Još su prije još neki njihovi navijači nastradali na gostovanju u Rimu kod Rome, bili čak i izbodeni nožem, pa je Norvežane zanimalo jesu li ovdje sigurni? A k tome, norveški mediji bombardiraju tamošnju javnost seciranjem navijačko-huliganskog lika i djela BBB-ovaca, pa nekako i to u Norveškoj stvara strah među navijačima Bodo/Glimta. No, Čačić je bio miran i naglasio "pitomost Hrvata"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim nijedan razlog da se netko pribojava naših navijača. Došli ste u pitomu zemlju normalnih ljudi, tako da nemate nikakvog straha. Vaši navijači će doći u normalnu državu. Vidjet ćete tek jednu pravu borbu na terenu. Da, naši navijači su važan faktor, ali samo u smislu sportskog navijanja i velike podrške svojoj momčadi", kazao je Ante Čačić i naglasio kako neće srljati "grlom u jagode" kako bi odmah dali gol...

'Nećemo srljati'

"Moramo biti agresivni po izgubljenoj lopti, to sigurno. Ali, ne razmišljamo na način da utakmicu moramo riješiti u prvih 15 minuta, možemo ju riješiti i u 98. minuti. Najvažnije nam je biti stabilan, Dinamo na svom terenu mora biti dominantan, organiziran. I mi smo u prednosti, pogotovo na ovakvoj našoj podlozi, toga smo svi svjesni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je još istaknuo:

"Imamo dobro ozračje pred utakmicu, a imat ćemo i sjajnu podršku navijača. Očekujem dobro izdanje Dinama. Gosti imaju prednost od jednog gola, ali mi ćemo učiniti sve da Zagreb i Hrvatska vide Ligu prvaka. Čak smo i tamo dobro ušli u utakmicu, ali smo im u drugom dijelu prvog poluvremena dali zraka. Teško smo se prilagodili na podlogu, a i imali smo samo kratak odmor nakon utakmice s Hajdukom", rekao je Čačić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I da je u Norveškoj završilo neodlučeno opet bi morali pobijediti. Bodo će igrati isto kao i tada, oni su napadačka momčad, a mi moramo posebno paziti na bočne centaršuteve".

Kapetan Dinama Arijan Ademi također je kazao kako je Bodo dobar i zahtijevan suparnik, no vjeruje da će sve dobro završiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada smo bolje upoznati s njihovim kvalitetama, a samopouzdanje nam dižu dvije posljednje pobjede u prvenstvu protiv Hajduka i Osijeka jer znamo koliko smo problema s njima imali prošle sezone. Želimo Ligu prvaka i nadam se da ćemo to ostvariti", izjavio je Ademi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo