POSAO GODINE / Ma ovo može samo Dinamo. Modri zaradili vrtoglavu svotu novca prodajem rezervnog igrača, pogledajte što su sve isplatili tim transferom

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo je prodajom pričuvnog igrača uspio pokriti troškove svih ulaznih transfera ove sezone i još je pritom inkasirao milijun eura

27.6.2022.
12:40
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Bartol Franjić trebao bi vrlo brzo biti predstavljen kao novi igrač njemačkog velikana Wolfsburga, na čijoj trenerskoj klupi sjedi bivši izbornik Hrvatske, Niko Kovač. Kovač je inzistirao na dolasku Franjića, polivalentnog braniča koji ima tek 22 godine, a klub ga je zbog toga morao i nešto skuplje platiti.

Wolfsburg je prvo nudio pet milijuna eura, Dinamo je to odbio i uspio je povisiti cijenu odštete na čak 7.5 milijuna eura i još 15 posto odštete od sljedećeg transfera. Napomenimo da je Franjić u Dinamu tek rezervni igrač, odnosno, da čak nema definiranu niti poziciju na kojoj igra. Do sada je bio stoper, defenzivni vezni i lijevi bek, ali još se uvijek nije profilirao niti na jednoj od tih pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Jedan od najboljih poslova

Isto tako, vrlo je važno staviti ovaj transfer u kontekst. Dinamo je prodajom pričuvnog igrača uspio pokriti troškove svih ulaznih transfera ove sezone i još je pritom inkasirao milijun eura. Modri su ovoga ljeta doveli Boška Šutala za četiri milijuna eura iz Atalante, te Roberta Ljubičića za 2.5 milijuna eura iz Rapida, dok im je Josip Drmić stigao bez odštete.

Dinamo je, dakle, pokrio 6.5 milijuna eura uloženih u pojačanja, ali je još i dodatno podebljao budžet, no fascinira tu činjenica da je Franjić tek sporedni igrač i da trenutno nema mjesta za njega u početnoj postavi trenera Ante Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Dinamo je Franjić u dvije sezone odigrao 81 utakmicu, zabio je samo jedan gol, onaj za pobjedu protiv Legije u trećem kolu kvalifikacija Lige prvaka, i to igrajući na poziciji lijevog beka. Ako nas pitate, Dinamu je ovo možda i najbolji posao u posljednje vrijeme jer odlazak Franjića, de facto, je bezbolan za momčad, a cifra koju je donio u klub zaista je astronomska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo