Zašto je ovo napravio? / Luka Modrić bio je najlošiji igrač El Clasica, Carlo Ancelotti priznao: 'On je moja pogreška'

Image

Barcelona je demolirala Real Madrid 4:0 na Santiago Bernabeu i nanijela mu jedan od težih poraza na svom stadionu.

21.3.2022.
8:32
VOYO logo

Ne stišavaju se komentari na sinoćnji El Clasico. Barcelona je jednostavno razmontirala Real Madrid i nanijela mu jedan od najtežih poraza na Santiago Bernabeu. Već na samom početku, trener Real Madrida, Carlo Ancelotti, šokirao je cijeli svijet. Možda i najboljeg veznog igrača u povijesti kluba, Luku Modrića, stavio je na poziciju napadača.

Image
No Benzema, no party /

Barcelona deklasirala Real Madrid u jednoj od najvećih pobjeda ikad

Image
No Benzema, no party /

Barcelona deklasirala Real Madrid u jednoj od najvećih pobjeda ikad

To je dovelo do toga da je Luka Modrić proglašen najlošijim igračem utakmice. Modrić je prema SofaScoru ocijenjen s 6.0. Naravno, najmanji krivac u svemu tome je sam Modrić jer je igrao na maksimalno neprirodnoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zbog ozljede Realovog najboljeg strijelca Karima Benzeme očekivalo se da pred golom konačno u El Clasicu debitira Eden Hazard, koji je već igrao kao lažna devetka. Međutim, to mjesto je dano Luki Modriću. On je u napadu bio u sredini, a Rodrygo i Vinicius su na krilima. Modrićevo mjesto u vezi zauzeo je Fede Valverde

"Pogriješio sam..."

"Bili smo neprepoznatljivi, sve je otišlo u pogrešnom smjeru. Rekao sam igračima da je to moja krivnja. Igrali smo jako loše i pristup nam je bio jako loš. Pogriješio sam u pripremi utakmice. To mi se može dogoditi jednom, dva puta, inače nisam u krivu", izjavio je Ancelotti novinarima nakon katastrofe te posebno istaknuo jednu u nizu svojih grešaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić je meč počeo kao napadač, lažna devetka, jer smo upravo tamo, visoko u Barcinoj polovici, željeli dulje imati loptu. Nažalost, nije nam uspjelo. Plan nam je bio da kontroliramo loptu više od suparnika te da ga pritišćemo visoko, ali nakon prvog gola Barcelone pokazalo se da nam se plan nije ispunio i suparnici su nam napravili štetu."

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo