LUDI SPORTSKI VIKEND: / Rijeka na stadionu na kojem nije slavila od 2007., borba za trofej na Wembleyju

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Pregršt uzbuđenja donosi nam sportski vikend koji je pred nama.

25.2.2017.
8:00
PIXSELL/AFP
VOYO logo

SUBOTA

Rukomet, LP: PPD Zagreb – Kristianstad (20)

Rukometaši PPD Zagreba uspjeli su u prošlom kolu Lige prvaka izvući bod na teškom gostovanju kod Meškova u Brestu (21-21). Iako su i dalje na posljednjem mjestu u skupini B, njihov san o plasmanu u drugi krug još uvijek nije ugašen. Za početak ove subote moraju pronaći način da pred svojim navijačima pobijede Kristianstad. U Švedskoj su od istog suparnika izgubili s 22-29, ali situacija je danas drugačija. Zagrebaši su danas u puno boljoj formi nego u listopadu, imaju novog trenera i apsolutni su favoriti u ovom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Lokomotiva – Osijek (17)

Na negativan su način nogometaši Lokomotive i Osijeka otvorili proljetni dio hrvatskog prvenstva. Zagrepčani su poraženi na gostovanju kod Istre (0-1), dok su Osječani u svome Gradskom vrtu izgubili od vodeće Rijeke (2-3) i to nakon što su vodili s 2-1. I jedni i drugi će stoga u međusobnom subotnjem dvoboju pokušati popraviti dojam, a status favorita svakako pripada osječkim nogometašima koji su sjajno odradili jesenski dio prvenstva, a bili su uspješniji i u oba ovosezonska okršaja protiv Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Juventus – Empoli (20.45)

Image
Image

Mario Mandžukić

Nogometaši Juventusa velikim koracima grabe prema šestom uzastopnom naslovu talijanskog prvaka. Imaju šest pobjeda zaredom, a u subotu im u goste dolazi neuvjerljivi Empoli, tako da bi sve osim novog trijumfa Stare dame bilo iznenađenje. Juventus u ovaj dvoboj ulazi na krilima slavlja protiv Porta (2-0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a junak te pobjede bio je naš Marko Pjaca koji je zabio prvi pogodak u dresu torinskog kluba. Priliku za novo dokazivanje Pjaca bi mogao dobiti protiv Empolija, a i Mario Mandžukić će imati šansu za povećanje golgeterskog učinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Chelsea – Swansea (16)

Iako su u posljednjih šest kola Premier lige ostvarili samo tri pobjede, i dalje su nogometaši Chelseaja na dobrom putu da osvoje naslov. Imaju velikih osam bodova prednosti pred Manchester Cityjem, a u subotu na svome terenu dočekuju suparnika protiv kojeg bi trebali ugrabiti 'puni plijen'. Istina otkad je na klupu stigao Paul Clement, Swansea je počeo igrati znatno bolje pa je tako u zadnja četiri kola skupio tri pobjede. No, na Stamford Bridgeu bi sve osim pobjede Chelseaja bilo iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEDJELJA

Nogomet: Cibalia – Dinamo (15)

Image
Image

Sammir

Lov na Rijeku nogometaši Dinama nastavljaju u nedjelju u Vinkovcima, na gostovanju kod najlošije momčadi lige Cibalije. Nisu dinamovci baš oduševili na startu proljetnog dijela lige, uz puno su muke svladali Slaven Belupo s 1-0, ali ipak su ugrabili željena tri boda. Isti cilj imaju i protiv Cibalije koja je u 21 kolu uspjela osvojiti samo devet bodova, ali je pod vodstvom novog trenera, austrijskog stručnjaka Petera Paculta, prošli vikend uzela bod protiv Intera. Dinamo je bio bolji u oba ovosezonska ogleda s Cibalijom, a ima li Pacult recept za Modre, saznat ćemo u popodnevnim satima nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Inter – Rijeka (17)

Kako su odigrali jesenski dio prvenstva, tako su nogometaši Rijeke otvorili i proljeće. Na gostovanju kod Osijeka došli su do velike pobjede (3-2) i to nakon što su gubili s 1-2. Zadržali su na taj način ovosezonsku nepobjedivost i šest bodova prednosti pred Dinamom, ali ove ih nedjelje očekuje novi jako težak izazov. Na gostovanju kod Intera nisu slavili još od 2007. godine, a da su Zaprešićani iznimno neugodni na svome terenu govori i podatak da ove sezone imaju samo dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Manchester United – Southampton (17.30)

Prvi trofej ove sezone u Engleskoj će biti dodijeljen ove nedjelje kada se na slavnom Wembleyju igra finale Liga kupa. Nogometaši Manchester Uniteda favoriti su protiv Southamptona kojem će to biti tek drugi nastup u finalu ovog natjecanja. Prvi su put davne 1979. izgubili od Nottingham Foresta. S druge strane, United je četiri puta osvajao Liga kup, posljednji put 2010. kada je bio bolji od Aston Ville. Crveni vragovi imaju samo jedan poraz u posljednjih 25 utakmica, a s obzirom na kvalitetu momčadi, jasno je da su bliži trofeju od Southamptona koji ima sedam poraza u zadnjih 13 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Atletico Madrid – Barcelona (16.15)

Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO
Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO

Šime Vrsaljko

Spektakularan nas okršaj očekuje ove nedjelje u 24. kolu španjolskog prvenstva. Na Vicente Calderonu u Madridu domaći će Atletico dočekati posrnulu Barcelonu koja se još uvijek oporavlja od debakla (0-4) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a. Ovi su klubovi posljednjih godina odigrali nekoliko epskih dvoboja: Atletico je dvaput izbacivao Barcelonu iz Lige prvaka, a Katalonci su u posljednje dvije sezone Primere slavili na Vicente Calderonu. I nedavno su u Kupu kralja pobijedili Atletico usred Madrida (2-1) tako da nikako ne treba otpisivati Rakitića i društvo. Istina, Vrsaljkov klub se nalazi u boljem razdoblju, slavio je protiv Bayera u Leverkusenu (4-2) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a ima i tri pobjede zaredom u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Villarreal – Real Madrid (20.45)

Težak su udarac pretrpjeli nogometaši Real Madrida koji su tijekom tjedna u zaostaloj utakmici Primere poraženi u gostima kod Valencije (2-1). I dalje je Zidaneova momčad ima prednost u odnosu na Barcelonu, ali više ne izgleda ni približno uvjerljivo kao u prvom dijelu sezone. Da stvar bude gora, u nedjelju Modrića, Kovačića i suigrače očekuje gostovanje kod vrlo neugodnog Villarreala koji rijetko gubi kod kuće. Nisu se na njegovom terenu pobjede ove sezone dokopali ni Barcelona, ni Sevilla, ni Atletico Madrid. Prošle sezone je i Real Madrid pao u Villarrealu (0-1), a ove sezone ga nije uspio pobijediti na svome terenu (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Inter – Roma (20.45)

Derbi kola u talijanskom prvenstvu u nedjelju će na San Siru odigrati nogometaši Intera i Rome. Radi se o momčadima koje posljednjih tjedana krasi odlična forma, tako da bi pred nama mogao biti doista sjajan dvoboj. Inter ima devet pobjeda u zadnjih deset kola, dok je Roma u istom razdoblju upisala osam trijumfa. Milanezi se nadaju da mogu dohvatiti mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a Rimljani još uvijek sanjaju da će dostići Juventus, tako da je za obje momčadi ova utakmica od iznimne važnosti. Za nas će ovaj dvoboj biti posebno zanimljiv zbog nastupa Ivana Perišića za Inter (Brozović ozlijeđen).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo