KOLUMBIJA TREĆA NA COPA AMERICI / Luda utakmica u Brasiliji: Luis Diaz postigao briljantan, strašan gol u 94. za pobjedu

Image
Foto: Profimedia

Kolumbija treća na Copa Americi

10.7.2021.
7:44
Profimedia
VOYO logo

Fantastičnim pogotkom Luisa Diaza u četvrtoj minuti nadoknade, Kolumbija je u Brasiliji, noćas po hrvatskom vremenu, pobijedila Peru s 3-2 osvojivši treće mjesto na Copa Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diazov drugi gol na utakmici

Krilni igrač Porta sjajno je opalio sa 25 metara pogodivši rašlje peruanskog gola. Bio je to njegov drugi gol na utakmici nakon što je u 66. minuti doveo Kolumbiju u vodstvo. OVDJE možete pogledati tu majstoriju kao i OVDJE iz drugog kuta...

Zanimljivo, čak četiri gola su pala u drugom poluvremenu, a samo jedan u prvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peru je poveo u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Bila je to brza kontra koju je u vodstvo pretvorio Victor Yotun. Kolumbija je izjednačila u 49. minuti kada je iz slobodnog udarca pogodio Juan Cuadrado. Krilnom igraču Juventusa pomogao je i "živi zid" koji se razmaknuo pa je lopta prošla između dvojice igrača.

Image
TAJNI SASTANAK U NOVALJI /

Dalić se našao s igračima reprezentacije u svojoj vili: Rebić je prekrižen, kao i još nekolicina

Image
TAJNI SASTANAK U NOVALJI /

Dalić se našao s igračima reprezentacije u svojoj vili: Rebić je prekrižen, kao i još nekolicina

Peru je u 57. minuti mogao do nove prednosti, no Gianluca Lapadula je pogodio okvir gola. Kolumbija je okrenula rezultat u 66. minuti. Bila je to još jedna kontra nakon koje je Diaz sam izašao ispred Pedra Gallesea i pogodio za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To mu je bio četvrti gol na prvenstvu

Peru, koji je na zadnjoj Copi bio drugi, je uspio izjednačiti u 82. minuti nakon što je Lapadula pogodio glavom nakon ubačaja iz kornera.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti 2-2, ukazao se Diaz postigavši četvrti gol na prvenstvu čime se izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s Lionelom Messijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diazu je petom asistirao Luis Muriel koji je ušao u igru nekoliko trenutaka ranije i bio je to njegov prvi dodir s loptom.

Kolumbija je drugi put na posljednja tri prvenstva Južne Amerike bila treća, dok Peru nije uspio ponoviti uspjeh s posljednje Cope 2019. kada je bio drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko finale na rasporedu je sa subote na nedjelju

Veliko finale između Brazila i Argentine na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju na stadionu Maracana u Rio de Janeiru. Lokalne vlasti su dozvolile 10 posto kapaciteta stadiona Maracana, što iznosi 7.800 gledatelja.

To će biti prva utakmica s gledateljima na ovogodišnjem izdanju prvenstva Južne Amerike koje se održava u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka se temelji na tome što su organizatori predstavili protokole "rada i akreditacije koji donose mjere za zaštitu zdravlja uključenih, koristeći odgovarajuće alate za sprečavanje zaraze i širenja COVID-19 ", navodi se u objašnjenju gradskih vlasti. Na tribine će moći samo oni s negativnim testom na koronavirus koji je napravljen najkasnije 48 sati ranije. 

Brazilu će to biti 21. finale, a do sada je slavio devet puta, dok će Argentina u 29. finalu loviti 15. kontinentalni naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo