Pletikosa javno otkrio zanimljivosti o Sammiru

U četvrtak pred novinare u kampu hrvatske reprezentacije u Brazilu stigli su Stipe Pletikosa i Dejan Lovren.

5.6.2014.
16:11
VOYO logo

"Velika momčad, velika utakmica. Međutim, mi smo puni samopouzdanja, nemamo što za izgubiti i ja se nadam dobrom rezultatu. Ne bojimo se nikoga", rekao je Dejan Lovren o prvoj utakmici na SP-u. Jedva čeka i početak velikog natjecanja.

"Kako ne? Pa, gledat će nas cijeli svijet! Ja u prvoj momčadi? Ja sam tu, spreman sam", zaključio je Lovren i na pitanje o nervozi dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo da, ali mislim da se to ne može usporediti s Brazilom. Oni će biti puno nervozniji."

Stipe Pletikosa je već 2006. godine na SP-u u Njemačkoj igrao protiv Brazila, ima veliko iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sav strah, koji sam imao od njih, „ispario“ je 2.006. godine, kada su u napadu igrali Ronaldinho, Ronaldo, Kaka i Adriano. Strah je nestao, ostao je samo respekt, svi su izvrsni, a izvrsni me motiviraju", rekao je golman naše reprezentacije kako donose Sportske novosti i o pripremnoj utakmici u petak protiv Australije zaključio:

"Vrlo je važna! Treba nam pobjeda za samopouzdanje, no, nedaj Bože da se netko ozlijedi. Trebamo dobar posjed lopte, okomita otvaranja, na čemu izbornik najviše inzistira."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe nema zamjerke na loptu, čuvenu Brazucu.

"Ne, lopta je stvarno dobra. Prvi put, nakon dugo vremena, golmani se neće žaliti na loptu. Doduše, brza je, ali ne „leluja“, što je za golmane najgora karakteristika. Izvrsna je kod ispucavanja, zadovoljan sam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska jedinica pohvalila je brazilski dvojac u reprezentaciji.

"Jako su značajni, fantastični su igrači, kvalitetni su dodatak našoj momčadi. Sammir me vrlo ugodno iznenadio, vidim ga u teretani, vidim da pazi na ishranu, priprema se za veliku stvar."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe je uz Casillasa najiskusniji golman na turniru.

"Spreman sam prihvatiti odgovornost, a golmani su jedni od najodgovornijih za rezultat. Kad govorimo o velikom rezultatu, odmah se uspoređujemo s Vatrenima iz '98. Dražen Ladić, koji je tada branio fenomenalno, moja je inspiracija. Ako želimo napraviti veliki rezultat, morat ću biti približno dobar, kao Ladić tada. Treme više nema, čekam veliki rezultat i uživam u nogometu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo