NAJAVIO SPARTU / Ilija Lončarević: 'Vidjet ćemo hoće li biti impuls njegov dolazak'

Image
Foto: Instagram

Dinamo od 20.00 igra prvu utakmicu play-offa Europske lige protiv Sparte iz Praga na Maksimiru. Ilija Lončarević najavio nam je utakmicu u kojoj će trenerski debi imati Sergej Jakirović

24.8.2023.
9:32
Instagram
VOYO logo

Na muci se poznaju junaci. Ovo je, stoga, prava prilika za Dinamo da se vrati pobjedničkom toku, uobičajenim smjernicama. Danas sa počekom u 20.00 na Maksimiru protiv Sparte iz Praga, prvak Hrvatske ima prvu od dvije meč lopte za plasman u grupnu fazu Europske lige.

Image
'SVJESTAN SAM VAŽNOSTI BOYSA' /

Nismo izdržali, morali smo Sergeja Jakirovića to pitati: 'Radimo maksimalno na tome'

Image
'SVJESTAN SAM VAŽNOSTI BOYSA' /

Nismo izdržali, morali smo Sergeja Jakirovića to pitati: 'Radimo maksimalno na tome'

Nakon šokantnog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka od AEK-a na vrućem terenu - OPAP Areni u New Philadelphiji u Ateni, Igor Bišćan napustio je kormilo prve momčadi, a na njegovo mjesto hitno je doveden Sergej Jakirović, koji je doslovno u jedno posljepodne promijenio životnu sredinu i klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNK Rijeka zamijenio je klupom rivala Dinama, a to nije najbolje sjelo predsjedniku Rijeke Damiru Miškoviću, koji tvrdi kako je za sve doznao s Facebooka, odnosno iz medija.

Kako bilo, pred Jakirovićem je debi na trenerskoj klupi kluba koji je oduvijek htio voditi, u teškoj situaciji kad momčad i nije u najboljem tonusu zbog ispadanja iz Europe i općenito lošijeg rezultatskog starta u sezonu ovog ljeta. Jakirović nije imao puno vremena. Prvi je trening odradio u utorak. U dva dana ništa se puno ne može napraviti, ali može psihološki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najviše se u tako kratkom periodu može napraviti s te psihološke strane. Imali smo jučer jedan kvalitetan sastanak. Naravno, popričao sam, hajmo reći, sa senatorima koji su jako važni, s mladim igračima koji su dosta živnuli jučer. Energija je ta koja će igrati glavnu ulogu. Mi moramo napraviti sve da budemo maksimalni sutra. Koncentracija mene i ekipe je na Spartu. Nisam imao puno vremenaza pripremu, ali sam iskoristio sve dostupne informacije. Znam da je Dinamo s njima igrao prijateljsku u pripremama. Pričao sam na tu temu s igračima i napravit ćemo sve da u Prag idemo sa što boljim rezultatom", kazao nam je jučer Sergej Jakirović na pressici.

Bivši trener Dinama, iskusni nogometni trenerski lisac Ilija Lončarevićrekao nam je kako tek treba vidjeti hoće li dolazak Jakirovića biti impuls za igrače Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo je neobično vrijeme za dolazak, način itd… Nisam baš siguran koliko će to biti impuls. Drugo je i što su već neki igrači Dinama i otišli. Vidjet ćemo posljedice svega toga, kako će se momčad ponašati, koliko je to vremena da novi trener uhvati konce itd. Trebala bi biti neka pozitiva ova promjena, ali teško reći, vidjet ćemo sve u utakmici", priča nam Ilija Lončarević i zaključuje vrlo brzo:

"Možeš u tako kratkom periodu napraviti to da svojim prvim nastupom, treningom, okupiš igrače, dobiješ ih za i oko sebe i onda ti kao trener vućeš poteze koje si u stanju vući. Nema što tu čarobirati. Prekratko je vrijeme da bi i trener i mi sa strane mogli garantirati da l će ovo biti pozitivno. Teško je to za komentirati, a kamoli za izvesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo