LIVERPOOL JE UČINIO NEMOGUĆE: / Sa četiri komada na Anfieldu otpuhali Barcelonu i plasirali se u finale Lige prvaka

Image

Momčad Jurgena Kloppa u povijesnoj je utakmici preokrenula vodstvo Barcelone od 3-0 iz Španjolske

7.5.2019.
22:48
VOYO logo

LIVERPOOL - BARCELONA 4-0 (4-3)

Sastavi:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Milner, Shaqiri, Mane, Origi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelone: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitić, Vidal, Messi, Suarez, Coutinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Liverpoola ostvarili su nevjerojatan pothvat nakon što su u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka na Anfieldu pobijedili Barcelonu sa 4-0 i tako nadoknadili tri gola zaostatka iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove u čudesnoj večeri Redsa zabili su Divock Origi (7', 79') i Georginio Wijnaldum (54', 56').

Image
UŠAO JE S KLUPE I OTVORIO VRATA SNOVA MILIJUNIMA DILJEM SVIJETA: /

Kloppovo tajno oružje napravilo čudo u dvije minute!

Image
UŠAO JE S KLUPE I OTVORIO VRATA SNOVA MILIJUNIMA DILJEM SVIJETA: /

Kloppovo tajno oružje napravilo čudo u dvije minute!

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool koji je drugu godinu uzastopce ušao u finale, dok je Ivan Rakitić igrao za Barcu do 80. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je tako drugu godinu uzastopce ispala iz Lige nakon što je u prvom susretu slavila s tri gola razlike. Roma je lani u četvrtfinalu izgubila u Barceloni sa 1-4, ali je na Olimpicu odigrala fantastičnu utakmicu pobijedivši sa 3-0. Ovoga puta Katalonci su slavili sa 3-0, no Liverpool je u jednoj od najluđih večeri u povijesti kluba pobijedio sa 4-0.

"Redsi" su fantastično otvorili utakmicu i već u sedmoj minuti su stigli do vodstva golom belgijskog napadača Origija. Jordi Alba je načinio pogrešku, a njegov kiks je iskoristio Mane koji je uposlio Hendersona. Kapetan Liverpoola je pucao, Ter Stegen obranio, no Origi je odbijenu loptu pospremio u gol za ludnicu na Anfieldu. Barcelona je prvi put ove sezone u Ligi prvaka bila u rezultatskom gubitku, no u tim je trenucima imala još velika dva gola prednosti iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je fantastično otvorio i drugo poluvrijeme i sa dva brza gola anulirao je prednost Barcelone. Domaćin je svoju prednost udvostručio u 54. minuti. Trent Alexander-Arnold je uputio prizemnu loptu u kazneni prostor, a Georginio Wijnaldum, koji je ušao u igru u nastavku, pogodio za 2-0. Samo dvije minute kasnije isti je igrač postigao i treći pogodak izjednačivši rezultat iz prve utakmice. Xherdan Shaqiri je uputio odličnu loptu, Wijnaldum sjajno skočio i poslao loptu glavom u lijevu stranu gola kraj nemoćnog Marca-Andrea ter Stegena.

ČISTA EMOCIJA ONIH KOJI VOLE I KOJI SU VJERNI: Ovako izgleda kad su navijači Redsa u transu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 79. minuti Redsi su zabili i četvrti pogodak nakon nevjerojatnog propusta gostiju koji su samo gledali dok je Alexander-Arnold izveo korner, a Origi s pet metara zabio za 4-0.

MESSI, RAKITIĆ, TER STEGEN…: Ma nitko nije mogao vjerovati što su im napravili Redsi; ovo je totalno ruganje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je tako drugu sezonu uzastopce i deveti put ukupno izborio plasman u finale elitnog natjecanja 'Starog kontinenta'. Lani je izgubio od Real Madrida, a posljednji od pet naslova prvaka Europe Redsi su osvojili 2005. godine.

Engleski sastav će u finalu 1. lipnja na madridskom stadionu Wanda Metropolitano igrati protiv boljeg iz susreta Ajaxa i Tottenhama. Nizozemci su u prednosti nakon što su u prvom susretu u Londonu pobijedili sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

FT Gotovo je! Povijesna večer na Anfieldu završila je fanstastičnom pobjedom 4-0 Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+' Barcelona ni u završnici ne izgleda kao da može pobijediti u ovoj utakmici.

90' Ulazimo u sudačku nadoknadu koja će se igrati pet minuta. Daniel Sturridge će u igru, a van ide Shaqiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Junak Liverpoola Divock Origi napušta igru, a ulazi Joe Gomez.

81' Dok smo se divili ovom pogotku Ivan Rakitić je izašao iz igre, a ušao je Malcom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Kakav gol Liverpoola, koliko samo sportske lukavštine uz malo bezobrazluka. Pogledajte ga https://platform.twitter.com/widgets.js">OVDJE.

79' GOOOOOOOOOL! Fantastičan pogodak Liveproola za 4-0. Ovo je čudo na Anfieldu! Trent Alexander-Arnold uhvatio je nespremnu obranu Barcleone. Glumio je kao da ne želi izvesti korner, ali se brzo vratio i našao Origija u sredini, a ovaj pogodio za čudesnih i nevjerojatnih 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Trent Alexander-Arnold je pokušao iz daljine, a njegov je udarac bio snažan i neprecizan.

75' Vidal je kod barcelone izašao iz igre, a u igru će Arthur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Još jedna dobra lopta za Messija, pucao je iz dosta malog kuta ravno u vratara.

67' Messi je pucao iz slične pozicije kao u prvoj utakmici u kojoj je zabio fantastičan gol iz slobodnjaka. Ovaj puta samo u živi zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Matip je rušio Messija u punom trku. Žuti karton morat će dobiti, ali to je cijena spriječavanja Messija da istrči kontru.

57' Pogledajte treći gol Liverpoola i drugi na utakmici Wijnalduma:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' GOOOOOOOOOOL! Ma ne gol, nego dva gola! Što je sada napravio Georginio Wijnaldum, teško je riječima opisati, ali pokušat ćemo: Kloppov joker s klupe najprije je u 54. minuti neletio na dodavanje i s 10 metara zabio za 2:0, a onda samo dvije minute kasnije centaršut Shaqirija poslao glavom u mrežu. Fanstastično, čudesno, nevjerojatno. Liverpool s ovim rezultatom ide u produžetke.

51' Kakve sada akcije na obje strane. Najprije je Van Dijk sjajno skočio i pucao, no brani Ter Stegen, a zatim je Suarez izbio sam pred vratara, ali Alisson je opet na visini zadatka. Utakmica je ovo dostojna finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Sergi Roberto spasio je Barcelonu od drugog pogotka! Izbio je loptu ispred Manea upravo u trenutku kad je ovaj htio pucati na gol.

47' Tek je počelo drugo poluvrijeme, a Liverpool je već izborio korner. Van Dijk je došao do lopte u zraku, no nije mogao naći put do mreže Barcelone.

HT Bila je to posljednja akcija u zanimljivom prvom dijelu. Jedini pogodak na utakmici pogledajte OVDJE.

45+ Završnica prvog dijela pripala je Barceloni. Messi je najprije pucao iz daljine pored vrata, a onda uposlio sjajno Albu koji nije uspio u situaciji jedan na jedan svladati Alissona.

37' Shaqiri je ubacio s dobre pozicije, ali samo u ruke Ter Stegena koji je lako uhvatio njegovu loptu.

35' Vrlo kontroverzna situacija! Milner je uzeo Messiju loptu na centru i povukao kontru, dodao je Maneu koji je pao u duelu s Lengletom, no sudac Garcia samo mu je pokazao da se digne s travnjaka.

Galerija

33' Jordan Henderson napustio je teren šepajući, ali se ubrzo vratio Liverpoolov kapetan. Još uvijek izgleda kao da ga boli, ali nada se da će bol s vremenom proći.

28' Odlično je Rakitić ubacio loptu u šesnaesterac iz voleja u padu, ali izbacila je to obrana Liverpoola u korner.

24' Robertson je pucao s lijeve strane snažno, a Ter-Stegen paradom njegov projektil obranio.

FANTASTIČNA AKCIJA LIVERPOOLA: Redsi izigrali Rakitića, Messija i društvo i bacili prepun Anfield u trans; totalni nogomet Kloppa

22' Liverpool nastavlja s pritiskom, Henderson je došao na povratnu loptu Robertsona, pucao je, a Pique glavom blokirao njegov udarac.

18' Razigrala se sad Barcelona. Coutinho bio u prilici i pucao, no Alisson neće tako lako dati lopti u mrežu.

15' Pogledaje pogodak Divocka Origija koji je vratio vjeru u prolazak navijačima Liveproola:

14' Evo i prve prilike za Barcelonu. Messi je na asistenciju Albe pucao pod gredu, ali je Alisson obranio njegov pokušaj.

14' Barcelona jednostavno ne može izaći s loptom sa svoje polovice. Pritisak Liverpoola vrlo je intenzivan.

12' Fabinho je grubim startom "počistio" Suareza i zaradio žuti karton. Tribine Anfielda zvižde Urugvajcu.

9' Pogodak kao da je zbunio igrače Barcelone, kompliciraju u obrani, a Liverpool je dobio krila i krenuo u još žešći napad.

6' GOOOOOOOOOOL! Liverpool vodi 1-0 na Anfieldu. Origi je zabio odbijanac nakon promašaja Hendersona!

1' Liverpool je već u prvoj minuti bio u prilici. Shaqiri je uputio dobru loptu u sredinu, ali Alba je spremno reagirao i izbacio je u korner.

1' Krenula je utakmica na Anfieldu, Luis Suarez dobio je zvižduke iako je najavio da će dobiti malo više aplauza.

Čitav Liverpool, milijuni navijača diljem svijeta, koliko ovaj engleski gigant ima, večeras se na Anfieldu nada - čudu! Katalonci su slavili s visokih 3-0 i korak ih dijeli od finala elitnog europskog nogometnog natjecanja.

Njemački strateg Jurgen Klopp pokušat će stići do velikog povratka bez ozlijeđenih Salaha i Firmina pa bi mjesto u napadu mogli dobiti Shaqiri i Sturridge, a na klupi je i Origi, junak pobjede nad Newcastleom i Evertonom. Izostanci Salaha i Firmina, tim više, cilj Redsa u ovom dvoboju čini ravan čudu...

ISPLIVALI DETALJI KOJE MNOGI NISU VIDJELI NA TV-U: Ugledni stručnjak razotkrio nam je sinoćnju Messijevu genijalnost

Također, Dejan Lovren opet će vjerojatno biti na klupi, a obranu će igrati Matip i Van Dijk, uigrani stoperski dvojac kojem Klopp trenutno više vjeruje. Što se tiče drugog Hrvata u večerašnjoj utakmici, Ivan Rakitić započet će utakmicu u prvih 11 Barcelone.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo