KVALIFIKACIJE ZA ELITU /

Livaković i Mourinho bez Lige prvaka, Kotarskog dočekala ista sudbina. Tolić prošao dalje

Image
Foto: Profimedia

Nogometaši Lillea plasirali su se u play-off rundu Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Fenerbahčea, dok je Malmo izbacio grčki PAOK

13.8.2024.
22:51
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je dobio prvi susret sa 2-1, Lille je u uzvratu u Istanbulu nakon produžetaka odigrao 1-1 i nastavlja svoj put prema elitnom natjecanju "Starog kontinenta".

Image
BORBA ZA LIGU PRVAKA /

Dinamo doznao protivnika u play-offu nakon neviđenog 'bambusanja' u Razgradu

Image
BORBA ZA LIGU PRVAKA /

Dinamo doznao protivnika u play-offu nakon neviđenog 'bambusanja' u Razgradu

Francuski sastav se odlično branio sve do sudačke nadoknade kada je Bafode Diakite zatresao vlastitu mrežu gurnuvši susret u produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Aissa Mandi u 109. minuti zaradio crveni karton zbog oštrog prekršaja nad İrfanom Kahvecijem činilo se kako će Fener do slavlja. Međutim, gosti su s igračem manje u 116. minuti izborili jedanaesterac.

Alexander Dijku je igrao rukom, a španjolski sudac Jose Maria Sanchez Martinez nakon asistencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Jonathan David je bio siguran za 1-1 i prolaz Lillea. Dominik Livaković je branio za turski sastav koji sada seli u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kotarski ispao

Ispao je i grki PAOK koji je u "ludoj" utakmici u Solunu nakon produžetaka izgubio 3-4 od Malmoa, nakon što je prvi susret završio 2-2.

Goti su poveli u 10. minuti golom Sebastiana Nanasija. PAOK je potom okrenuo rezultat s dva gola u nizu, Taison je u 21. izjednačio, a Konstantinos Koulierakis u 43. zabio za 2-1.

Dvije minute kasnije Nanasi je izjednačio, no u četvrtoj minuti nadoknade Andrija Živković vraća solunski sastav u prednost.

Image
Foto: Profimedia

PAOK je držao vodstvo i prolaz sve do šeste minute nadoknade kada je Nils Zetterstrom izjednačio na 3-3 gurnuvši susret u produžetak. Šok u Solunu uslijedio je u 99. minuti kada je Anders Christiansen gurnuo goste korak do velike pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostalom vremenu PAOK je pokušavao izjednačiti, ali nije uspio. Dominik Kotarski je branio za grčki sastav.

Ostale utakmice

Sjajan dvoboj je odigran na stadionu De Grolsch Veste u Enschede gdje su Twente i RB Salzburg odigrali 3-3, čime je austrijski sastav obranio 2-1 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su imali 2-0 i 3-1, ali je Twente izjednačio na 3-3 i u samoj završnici lovio četvrti gol i produžetak, no austrijski sastav se obranio.

Maurits Kjaergaard je doveo Salzburg u vodstvo u 17. minuti, a osam minuta kasnije Dorgeles Nene je zabio za 2-0, da bi Mees Hilgers u 43. smanjio na 2-1.

Image
Foto: Profimedia

Već u prvoj minuti nastavka Moussa Yeo je vratio Austrijance na +2, no u 64. je Alec van Hoorenbeeck smanjio na 2-3. Salzburg je u 73. minuti mogao zabiti i četvrti gol, ali Kjaergaard nije realizirao kazneni udarac.

U 87. minuti je Sem Steijn izjednačio na 3-3 produživši nadu domaćinu, ali do kraja susreta više nije bilo golova. Roko Šimić nije nastupio za austrijski sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

APOEL i Slovan iz Bratislave su odigrali bez golova, pa je slovački sastav obranio dva gola prednosti iz prve utakmice. Marko Tolić je za Slovan igrao do 62. minute.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo