Vječna HNL lista / Livaja u lovu na povijesni HNL rekord: Može li oboriti Eduarda po broju pogodaka?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Livaji je za dostizanje Eduardo dovoljan pogodak po kolu do kraja prvenstva, a nije nezamislivo da se barem približi ovom naizgled neoborivom HNL rekordu.

22.2.2022.
9:50
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Marko Livaja postigao je hat-trick u uvjerljivoj pobjedi Hajduka 3-0 u 24. kolu HNL-a protiv Hrvatskog Dragovoljca. Tim se učinkom Livaja podigao na cifru od 21 pogotka u ovogodišnjoj sezoni HNL-a.

Napadač Hajduka je podijelio i četiri asistencije, a 13 kola prije završetka prvenstva Livaja je oborio rekord Mije Caktaša i postao Hajdukov igrač s najviše prvenstvenih pogodaka u povijest HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HNL proljeće /

Dinamo zakomplicirao borbu za titulu remijem protiv Lokomotive i ostao bez Ademija

Image
HNL proljeće /

Dinamo zakomplicirao borbu za titulu remijem protiv Lokomotive i ostao bez Ademija

Osim toga, Livaja lako može postati i najbolji strijelac Hajduka u jednoj sezoni prvenstva. Taj rekord trenutno drži Zlatko Vujović, koji je zabio 25 pogodaka u sezoni 1984/85.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lovu na legendardnog Dudua

Hrvatska nogometna liga već godinama rijetko ima igrače koji zabijaju preko 20 pogodaka u sezoni. Recimo, Ilija Nestorovski je za Inter Zaprešić u sezoni 2015/16 zabio 25 golova.

Godinu ranije, Andrej Kramarić je u polusezoni za Rijeku zabio 21 gol, a Duje Čop 2013/14. zabio 22 pogodaka u dresu Dinama. Osim njih, tu je i Caktaš koji je 2020. imao 20 golova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutni rekorder ostaje Eduardo da Silva, nekadašnji napadač Arsenala i jedan od najboljih Vatrenih svih vremena. On je zabio u 2006./07. čak 34 gola, i to u prvenstvu sa 'samo' 33 kola. Blizu mu je tek Goran Vlaović koji je 1993./94. zabio 29 golova, također u dresu Dinama.

Livaji je za dostizanje Eduardo dovoljan pogodak po kolu do kraja prvenstva, a u kakvoj je formi napadač Hajduka, nije nezamislivo da se barem približi ovom naizgled neoborivom HNL rekordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo