REUS GOLOM U ZADNJIM MINUTAMA OSIGURAO SLAVLJE BORUSSIJE: / Mrtva trka s Bayernom ide dalje

Image
Foto: AFP

Momčad iz Dortmunda uz puno muke je stigla do nove pobjede u Bundesligi

16.3.2019.
20:41
AFP
VOYO logo

Golom Marca Reusa u drugoj minuti sudačke nadoknade Borussija Dortmund je u Berlinu pobijedila Herthu sa 3-2 i preuzela vodstvo na ljestvici s tri boda više od Bayerna koji ima utakmicu manje. Hertha je vodila 1-0 i 2-1, no Borussija se oba puta vratila, a potom u drugoj minuti nadoknade izborila iznimno važnu pobjedu. Borussija je zasluženo slavila, a tijekom utakmice je imala 25 udaraca i 10 kornera.

Berlinski sastav je poveo u 4. minuti golom Salomona Kaloua nakon pogreške gostujućeg vratara Romana Burkija. Deset minuta kasnije izjednačio je Thomas Delaney, no Kalou je u 35. minuti iz kaznenog udarca ponovo doveo domaćine u vodstvo. Izjednačio je Dan Zagadou u 49. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hertha je u 85. minuti ostala s igračem manje nakon što je isključen Jordan Torunarigha, a Borussija je igrača više iskoristila u sudačkoj nadoknadi. Pobjednički pogodak zabio je Reus. U posljednjim trenucima susreta isključen je i domaći napadač Vedad Ibišević koji je namjerno pogodio loptom u glavu gostujućeg vratara.

Kramarić oduševio

U ranije odigranom susretu Hoffenheim je na gostovanju kod Stuttgarta odigrao 1-1, a pogodak za goste zabio je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić u 43. minuti. Bio je to njego već 18. gol ove sezone u svim natjecanjima, pri čemu 13. u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskom napadaču je to bio 46. pogodak u dresu Hoffenheima u elitnom razredu njemačkog nogometa čime se na klupskoj ljestvici strijelaca izjednačio sa Sejadom Salihovićem koji je u Bundesligi također, zabio 46 golova.

Međutim, računajući sva natjecanja Salihović je najbolji klupski strijelac sa 67 golova, dok su Kramarić i Vedad Ibišević zabili po 54 gola. Četvrti je Robertio Firminho koji je postigao 49 golova. Domaćin je uspio izjednačiti u 66. minuti preko Stevena Zubera. Borna Sosa nije nastupio za domaći sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig je u Gelsenkirchenu pobijedio Schalke sa 1-0 osvojivši važne bodove u borbi za Ligu prvaka. Pitanje pobjednika riješio je Timo Werner u 14. minuti.

Nova pobjeda Vukova

Wolfsburg je pobijedio Fortunu Dusseldorf sa 4-2 nakon što su gosti poveli 1-0 golom Kaana Ayhana u 30. minuti. Samo četiri minute kasnije izjednačio je Admir Mehmedi, a potom su 'vukovi' u razmaku od 54. do 59. zabili tri gola za veliki preokret. Strijelci su bili Wout Weghorst (54, 59) i Robin Knoche (57). Do kraja utakmice Weghorst je postigao još jedan gol (88), a za Fortunu je drugi gol zabio Benito Raman u 65. minuti. Josip Brekalo je igrao do 68. minute za Wolfsburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret je napravio i Augsburg koji je na poluvremenu gubio od Hannovera, a potom u nastavku okrenuo rezultat s tri gola za konačnih 3-1. Strijelci za domaći sastav bili su Sergio Cordova (65), Jonathan Schmid (78) i Andre Hahn (86), dok je pogodak za goste zabio Hendrik Weydandt u 9. minuti. Josip Elez nije nastupio za goste.

Preostale utakmice su u nedjelju, a sastaju se Bayer Leverkusen - Werder, Eintracht - Nurnberg, te Bayern - Mainz. Na ljestvici vodi Borussija Dortmund sa 60 bodova, tri više od Bayerna koji ima utakmicu manje. Leipzig je treći sa 49 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo