OVI PODACI UKAZUJU SAMO NA JEDNO - BARCA OSVAJA NASLOV: / Nestvarne brojke španjolskih prvaka

Image
Foto: AFP

Branitelj naslova španjolskih prvaka na dobrom je putu da ponovi uspjeh

15.1.2019.
10:00
AFP
VOYO logo

Momčadi koje se natječu u španjolskom nogometnom prvenstvu odradili su prvu polovicu borbe za titulu, a Barcelona, branitelj naslova i lider ljestvice, izrazila je taj dio sezone kroz brojke od kojih su neke uistinu impresivne.

Messi i Suarez bolji od ostalih klubova

Podsjeća se tako da su Lionel Messi (17 golova) i Luis Suarez (14 golova) vodeći strijelci La Lige, ali i ukazuje na činjenicu da zbroj njihovih golova u dosadašnjem dijelu sezone ne nadmašuje niti jedan klub. Točnije, tek su nogometaši Seville i Celte u prvenstvu koje broji 20 klubova uspjeli postići 31 gol koliko ih na kontu zajedno imaju Barcelonin argentinski i urugvajski strijelac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Nadalje, Barcelona je postigla 22 pogotka više od najraspucanije pratnje (ukupno 53), a dobar dio toga ide na račun pobjeda protiv Huesce (8-2), Levantea (5-0), Real Madrida (5-1) te Espanyola (4-0).

Smiješi im se naslov

Pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog madridskog Atletica i čak deset pred trećeplasiranom Sevillom i četvrtoplasiranim najvećim rivalom Real Madridom ukazuju na dobro raspoloženje prvaka. I činjenicu da im se smješi novi naslov. Naime, kad god je Barcelona u ovom dijelu sezone imala barem dva boda prednosti u konačnici se i okitila titulom. U Barci se nadaju da stiže osma u posljednjih jedanaest godina...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo