IKONA CHELSEAJA IZJAVOM IZNENADILA NAVIJAČE BLUESA: / 'Nisam netko će sjediti na klupi, želim otići'

Image
Foto: AFP

Bivši stoper Gordog Albiona želi napustiti Bluese kako bi došao do ozbiljnije minutaže

21.9.2018.
21:37
AFP
VOYO logo

Gary Cahill objavio je kako je spreman u siječnju napustiti Chelsea, a kao glavni razlog navodi to što je izostavljen iz svih planova Maurizija Sarrija. Engleski stoper nije odigrao ni minute od Sarrijeva dolaska u Chelsea i spreman je podvući crtu na svoj 6 godina dug staž u londonskom klubu.

Ovaj 32-godišnjak je s Chelseajem osvojio dvije premierligaške titule i po jednu Ligu prvaka i FA Cup od dolaska iz Boltona u transferu vrijednom 7 milijuna funti. Prošle sezone je, nakon odlaska Johna Terryja, imenovan kapetanom Bluesa, ali očito je da talijanski strateg ima drugačije planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučio je kako je vrijeme da se umirovi iz reprezentacije kako bi si produljio klupsku karijeru i sada iz istog razloga mora otići iz Chelseaja jer pod Sarrijem očito ne može dalje od klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgledno je da će otići kao Čeh

Cahill je u jučerašnjoj utakmici protiv PAOK-a ostao na klupi kao neiskorištena zamjena i medijima priznao kako razmišljao o odlasku u siječnju, a kao najizglednije destinacije spominju se Watford i Marseille.

Kada je upitan je li moguće da napusti Chelsea nakon nove godine rekao je: "Ne želim žuriti sa zaključcima, ali kako sada stvari stoje, da.". Ta izjava nije se osobito svidjela navijačima Chelseaja koji u njemu i dalje vide važnu kariku za svlačionicu Bluesa, prenosi Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam osoba koje će prihvatiti neigranje, sve je u tome igraš li ili ne. Karijera je i ovako dovoljno kratka. Imam jako puno poštovanja za sve ovdje u klubu, za navijače i igrače, ali nekad moramo donijeti teške odluke da bi karijera išla dalje.", poručio je Cahill.

Englez će na kraju sezone biti slobodan igrač, ali svaki pokušaj da ga se dovede na zimu mogao bi skupo koštati zainteresirane ekipe. Svjestan toga, Cahill je pozvao čelnike kluba da poštuju sve što je dao klubu i omoguće mu da ostvari transfer baš kao što su to učinili s Petrom Čehom koji je 2015. godine preselio u Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo