GLAVNI ČOVJEK JUVENTUSA ZAGOVARA SVE ŠTO NAVIJAČI NE ŽELE: / 'Trebaju nam utakmice u SAD-u i Superliga!'

Image
Foto: AFP, GABRIEL BOUYS

Čelnik talijanskog prvaka uvjeren je kako bi se utakmice trebale igrati u SAD-u

24.9.2018.
18:03
AFP, GABRIEL BOUYS
VOYO logo

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli otkrio je da mu se sviđa ideja igranja utakmica "preko bare", ali i kontroverzna ideja stvaranja europske superlige u kojoj bi igrali samo najveći i najbogatiji klubovi kako bi se dodatno povećali njihovi prihodi.

Isti čovjek ranije je potvrdio kako se kreće u stvaranje treće UEFA-inog natjecanja, a sada je ista organizacija dala zeleno svjetlo za još dvije po mnogo čemu kontroverzne teme oko kojih bi se javnost mogla još jednom podijeliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navija za Superligu

"Znam da je ovdje u Španjolskoj to vruća tema.", počeo je Agnelli pa nastavio: "Javier Tebas godinama je radio odličan posao na širenju i promoviranju brenda La Lige u SAD-u, a mi u Italiji smo već izvezli Superkup, ali to je lakše jer nije u kalendaru natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo primjere veliki natjecanja kao što su NFL ili NBA koji izvoze svoje utakmice i moramo o tome razmišljati. Ideja je da svatko dosegne globalnu publiku, zato i putujemo preko ljeta u Kinu i Ameriku.", rekao je i zaključio:

"Ipak, bitno je da UEFA pronađe riješenje koje će zadovoljiti obje strane. Već smo razgovarali u Superligi i tako ćemo nastaviti. Ta ideja je na stolu jer želimo povećati prihode od TV prava, a to možemo samo ako se ujedinimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo