LIGA KUP / City izbacio Chelsea Matea Kovačića, Liverpool jedva prošao dalje: Ispali Arsenal i Tottenham Ivana Perišića

Image
Foto: Profimedia

3. kolo Liga kupa donio je ispadanje favorita Arsenala i Tottenhama

9.11.2022.
23:50
Profimedia
VOYO logo

U 3. kolu engleskog Liga kupa nogometaši Manchester Cityja pobijedili su u srijedu Chelsea na svom Etihadu s 2-0.

Uvjerljivo najkvalitetnija utakmica ove faze natjecanja odlučena je u drugom poluvremenu kada je City postigao oba pogotka. Prvo je Mahrez u 53. minuti pogodio iz slobodnog udarca, s vrha šesnaesterca, dok je pet minuta kasnije njegov udarac odbio vratar Chelseaja Mendy, ali samo na nogu Alvarezu koji je postavio konačnih 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Chelsea imao brojne prilike, ali...

Chelsea uopće nije bi inferioran, čak štoviše, gosti iz Londona su imali brojne prilike tijekom utakmice, ali fantastično je branio rezervni vratar Cityja, Nijemac Stefan Ortega. Obje su momčadi, a pogotovo City, igrale u kombiniranim sastavima pa tako za domaćina u igru nisu ulazili De Bruyne, Haaland, Stones, Foden i Ederson.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOVAČIĆU SAMO 10 MINUTA /

Nezaustavljivi Arsenal u derbiju srušio Chelsea i vratio se na vrh Premierlige, Gabriel srušio Bluese

Manchester City je osam puta osvajao Liga kup, od toga šest puta od sezone 2013./14. do danas, dok je Chelsea šest puta bio pobjednik.

Redsi jedva prošli dalje

Branitelj naslova Liverpool je jedva prošao dalje. Na svom Anfieldu je odigrao 0-0 protiv Derby Countyja, ali je slavio nakon jedanaesteraca 3-2. Liverpool je gotovo kompletno ovaj susret odigrao u rezervnom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Ispao je Tottenham koji je na gostovanju kod Nottingham Foresta poražen 0-2. U drugom poluvremenu su golove zabijali Renan Lodi i Lingard, a hrvatski nogometaš Ivan Perišić za Tottenham je igrao do 59. minute.

Brigton izbacio Topnike

Sjajni ove sezone Arsenal također je ispao. Na domaćem terenu je izgubio od Brightona 1-3, no domaći trener Arteta svoje glavne zvijezde uvodio je u igru tek tijekom drugog poluvremena ili ih je ostavio na klupi za pričuve. Strijelci su za Brighton bili Wellbeck, Mitoma i Lamptey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Posljednju utakmicu 3. kola Liga kupa u četvrtak će odigrati Manchester United i Aston Villa.

Liga kup, 3. kolo, srijeda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal - Brighton 1-3, Newcastle - Crystal Palace 0-0, jedanaesterci 3-2, Nottingham Forest - Tottenham 2-0, Southampton - Sheffield Wednesday 1-1, jedanaesterci 7-6, West Ham - Blackburn 2-2, jedanaesterci 11-12, Wolverhampton - Leeds 1-0, Liverpool - Derby County , Manchester City - Chelsea

Utorak: Bournemouth - Everton 4-1, Bristol - Lincoln 1-3, Burnley - Crawley 3-1, Leicester - Newport 3-0, Milton KD - Morecambe 2-0, Stevenage - Charlton 1-1, jedanaesterci 5-6, Brentford - Gillingham 1-1, jedanaesterci 6-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo