Bizarna zabrana u nogometu za kakvu još niste čuli

Nogometni klubovi imaju dugu povijest postavljanja restriktivnih pravila svojim igračima, poput zabrane prakticiranja seksa ili konzumiranja alkohola večer uoči utakmica.

9.10.2013.
8:35
VOYO logo

Međutim, apstinencija od igranja video-igrice nešto je posve novo. A upravo se to dogodilo u redovima engleskog trećeligaša Leyton Orienta koji je zasad neporažen ove sezone u 10 odigranih utakmica.

Otkrio je to je glasnogovornik Leytona Jonny Davies za Independent govoreći u novom klupskom autobusu i njegovoj opremi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Autobus sadrži masažni stol, aparat za kavu i Sky TV, ali najuzbudljivija stvar za igrače je Playstation 3. Većinu puta bi momci predvođeni Lloydom Jamesom zapeli pred novom igricom 'FIFA 14' i na trenutke čak igrali sa vlastitim likovima protiv Oldhama u sklopu priprema za utakmicu sljedećeg dana. Međutim, osoblje je brzo uvelo pravilo da nema FIFA-e na dan utakmice. Misle da nekoliko sati nogometa na video-igrici ne vodi ka dobroj igri u stvarnosti."

Nakon osam uzastopnih pobjeda u sezoni Leyton je u posljednje dvije utakmice otkako je izašla nova igrica FIFA 14 odigrao tek dva remija rezultatom 1:1, uključujući i prošlotjedni ogled protiv Oldhama. Stoga igranje igrice uistinu možda djeluje loše po njihove rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo