PRVE REAKCIJE / Ivan Leko nakon osvajanja Kupa: 'Da smo ovo izgubili, ključ u bravu. Ovo ostaje za cijeli život'

Image

"Zašto se to dogodilo nemamo dovoljno vremena za analizu. Ako napišem knjigu na kraju karijere, bit će bestseler. Tu je uvijek u Šibeniku bio neki problem, već 40 ili 50 godina, uvijek teška situacija", rekao je Damir Čanadi

24.5.2023.
21:19
VOYO logo

Drugu sezonu zaredom nogometaši Hajduka su osvojili Hrvatski kup, u finalu koje se odigralo na riječkoj Rujevici Splićani su svladali Šibenik 2-0 (0-0).

Image
OBRANILI TITULU /

Veliko slavlje Hajduka i Torcide nakon novog trofeja: 'Bila boja je najbolja na svitu'

Image
OBRANILI TITULU /

Veliko slavlje Hajduka i Torcide nakon novog trofeja: 'Bila boja je najbolja na svitu'

Oba pogotka Hajduk je postigao u drugom poluvremenu. Dario Melnjak je u 62. minuti bio strijelac za 1-0, dok je pobjedu potvrdio Marko Livaja koji je u 95. realizirao jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo puno šansi, svaka čast momcima. Zadnja dva mjeseca odigrali su jako ozbiljno, trudili su se i dali su sve od sebe. Velika je ovo stvar, hvala narodu koji je došao, ovo me podsjeća na Varaždin 2001. godine kad je cijeli stadion bio u bijelom. Ovo ostaje za cijeli život", rekao je i nastavio:

'Da smo ovo izgubili, ključ u bravu'

"Znali smo da moramo biti strpljivi i da će naš moment doći. Obrana je bila odlična, pohvale na odličnoj utakmici, iako možda nije bila najbolja za gledati. Mi u stožeru nismo pričali o onome što je pred nama nego samo o finalu Kupa jer nam je to bio ključ sezone. Od sutra kreće priprema za nešto više, ali znate kako je u velikom klubu. Vi ste dobri koliko vam je dobra zadnja utakmica. Večeras će se slaviti, hoće, hoće, zaslužili smo", priča i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da smo ovo izgubili, ključ u bravu. Imamo temelje za budućnost, nama je ambicija svakim danom biti bolji nego što smo bili. Svi smo ambiciozni i ja ću napraviti sve da budemo konkurentniji nego što smo bili do sad", rekao je Ivan Leko na terenu nakon utakmice za HRT i MAX Sport.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Trener Šibenika Damir Čanadi je ipak bio drugačije raspoložen: "Od početka je Hajduk bio bolji. U prvom poluvremenu nisu puno napravili, ali u drugom jesu. Nama je to nedostajalo, neka šansa. Dobro smo se borili, bili smo taktički jako dobro organizirani i nismo dali puno Hajduku. Bili smo čvrsti, nije Hajduk mogao puno igrati. Livaja je sjajno primio loptu, iz toga su dali gol i to je to", kaže i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Šteta, možda smo zaslužili nešto više, željeli smo dobiti za naše navijače. Da ih je češće bilo ovako puno u Šibeniku, svi bismo bili zadovoljniji i imali bismo bolje rezultate. Hajduk ima dobar balans, dobri otraga, dobri naprijed i čestitam im", kaže i nastavlja:

"Zašto se to dogodilo nemamo dovoljno vremena za analizu. Ako napišem knjigu na kraju karijere, bit će bestseler. Tu je uvijek u Šibeniku bio neki problem, već 40 ili 50 godina, uvijek teška situacija. Ne bih sad nekoga krivio, predsjednik i stožer smo željeli popraviti nešto i sad je to neka nova šansa da klub napravi bolje uvjete za profesionalni nogomet, koja će imati karakter", zaključio je Čanadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nećemo se lagati, mi sanjamo titulu'

Novi trofej komentirao je i Filip Krovinović: "Kroz par dana još nećemo biti svjesni što smo napravili. Čestitam svojim suigračima i našim navijačima. Nadam se da će nas nastaviti pratiti jer mi živimo za njih, a oni za nas. Šibeniku želim sreću sljedeće sezone. Dobra su, respektabilna momčad, ali mi znamo kakve igrače imamo i što možemo", kaže i nastavio:

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Kontrolirali smo utakmicu. Čeka nas velika fešta u zadnjem kolu, moramo odigrati dobru utakmicu i oprostiti se od sezone pobjedom. Nećemo se lagati, svi mi sanjamo titulu. Nadam se da će se ostvariti već sljedeće sezone. Na nama je da radimo, da budemo ponizni", zaključio je Krovinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjava Marka Livaje

"Druga godina u nizu s trofejem, to je najbitnije, to se uvijek gleda. Nismo odigrali pravu sezonu, ali moramo biti zadovoljni s Kupom. Imamo dosta mjesta za napredak i moramo se za sljedeću sezonu pripremiti najbolje što možemo jer u ovoj nismo bili najbolji", rekao je za MAX Sport i nastavlja:

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

5. Marko Livaja - 8 milijuna eura

"Oni nisu imali što izgubiti. Došli su se braniti, dobro su stajali na terenu, ali nisu neke kontre uspjeli realizirati. Bila je dobra nogometna fešta. Imamo u nedjelju još jednu utakmicu prvenstvenu. Samo da se nitko ne ozlijedi, a onda imamo vremena se odmoriti i fokusirati se na novo prvenstvo jer smo u ovom puno propustili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo