LEGENDARNI PORTUGALAC DOBIO NASLJEDNIKA: / Čudesni Felix razbio Rebića i društvo i upisao se u povijesne knjige

Image
Foto: AFP

Teško će ga Benfica poslije ovakvog izdanja zadržati na ljeto

12.4.2019.
8:47
AFP
VOYO logo

Benfica je na Luzu nanijela Eintrachtu prvi poraz ove sezone u Europskoj ligi, ali i prvi poraz u posljednjih 16 utakmica u svim natjecanjima. Junak utakmice bio je 19-godišnji Joao Felix, koji je dao tri pogotka.

Na taj način upisao se u povijesne knjige portugalskog nogometa. Postao je, naime, najmlađi Portugalac s hat-trickom u jednoj europskoj utakmici. Srušio je legendarnog Eusebija, koji je to postigao s 20 godina. Bilo je to 1962 . protiv švedskog Norrkopinga. Također postao je i prvi Portugalac koji je dao hat-trick u dresu Benfice nakon Pacheco 1992.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika bitka

Riječ je o igraču za kojim će se voditi velika bitka ovog ljeta. Manchester United i Juventus već ga naveliko prate i spremni su izdvojiti 120 milijuna eura kako bi ga doveli. Record je početkom ožujka pak objavio da mu Benfica nudi novi ugovor u kojem planiraju povisiti otkupnu klauzulu na 200 milijuna eura. Osim spomenuta dva velikana pisalo se i da su interes za njega pokazali španjolski velikani Real Madrid i Barcelona kao i Liverpool te Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Felixov stil igre najčešće se, inače, uspoređuje s onim legendarnog Nizozemca Johana Cruyffa. Što se tiče njegove igračke budućnosti izjavio je kako bi volio zaigrati bok uz bok s Cristiano Ronaldom. Protumačene su njegove riječi na način da je njegova najvjerojatnija buduća destinacija Torino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo