UVIJEK PUN ANEGDOTA / Legendarni Ćiro otkrio priču koju malo tko zna: Kako je završila njegova perspektivna igračka karijera

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sada je Ćiro ispričao priču koji mnogi nisu znali, o tome kako je završila njegova karijera

29.9.2022.
10:12
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni hrvatski trener i izbornik brončanih Vatrenih, Miroslav Ćiro Blažević, ove je godine proslavio 40 godina otkako je s Dinamom osvojio prvenstvo Jugoslavije i trenutak kada je prekinuto razdoblje od čak 24 godine bez titule.

Image
NOVA IGRAČKA /

Čelnici PSG-a žele kupiti novi klub: Plan im je Barcelonu ostaviti u sjeni iza ljutog rivala

Image
NOVA IGRAČKA /

Čelnici PSG-a žele kupiti novi klub: Plan im je Barcelonu ostaviti u sjeni iza ljutog rivala

Ćiro je tih godina bio najpopularnija figura vjerojatno u cijeloj Hrvatskoj, a veliki uspjeh koji je ostvario s reprezentacijom Hrvatske 1998. godine lansirao ga je među "besmrtne" Hrvate. U svojoj bogatoj karijeri vodio je sve najjače hrvatske klubove, od Dinama do Hajduka, Rijeke, Zagreba i Osijeka. No, malo tko se sjeća da je Ćiro nekada bio perspektivan desni krilni igrač, ali je svoju karijeru završio vrlo rano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je Ćiro ispričao priču koji mnogi nisu znali, o tome kako je završila njegova karijera. Objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti.

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Uvijek spreman za priču

"Evo ovdje, na otvorenju Poliklinika Rotim, objašnjavam doktoru Rotimu i mom sinu Daliću kako sam sredinom 50-ih godina prošlog stoljeća, kao igrač Sarajeva dobio poziv da zaigram za reprezentaciju Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvoj utakmici, međutim, doživio sam tešku ozljedu križnih ligamenata i stradalo koljeno nikada više nije povratilo prvotnu funkciju. Tadašnji doktori, da bi mi došli do ligamenata, prerezali su sve ostalo… To je nažalost bio kraj moje igračke karijere, a za koju si utvaram da bi bila značajna da je kojim slučajem u moje vrijeme bilo ovakvih doktora i poliklinika kao što je ova čijem sam otvorenju danas prisustvovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno drago mi je bilo konstatirati da su se u Dinamu, ali i Hrvatskoj reprezentaciji, također opredijelili za njihove usluge jer to je garancija da u buduće neće biti tako uzalud prekinutih nogometnih karijera poput one od vašeg Ćire. Ne znam da li su mi ova dva mangupa povjerovali da sam bio dobar igrač, gledam im sad izraze lica na ovoj fotografiji i nisam baš siguran u to, ali uvjeravam vas da bi nam jedan takav igrač i danas dobro došao", rekao je u svom stilu legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo