LEGENDA SERIE A OŠTRO KRITIZIRALA BUFFONA ZBOG PRELASKA U PSG: / 'Da sam na njegovom mjestu, završio bih karijeru!'

Image
Foto: AFP

Ikona Serie A ne gleda blagonaklono na Buffonovu odluku da Juventus zamjeni PSG-om

13.9.2018.
17:21
AFP
VOYO logo

Nekadašnji vratar Intera i Fiorentine, Sebastian Frey oglasio se po pitanju transfera Gianluigija Buffona u Paris Saint Germain. Frey je istaknuo da je uvijek volio Buffona, ali i da bi, da je na njegovom mjestu, radije završio karijeru.

"Ne razumijem dvije stvari. Nije mi jasno ni Gigijevo razmišljanje, ali ni logika PSG-a. Kao prvo, zašto dovesti Buffona kada imate nekoga dobrog poput Alphonsea Areole? Uvijek sam volio Gigija, ispisao je povijest nogometa, ali da sam na njegovom mjestu, završio bih karijeru. Volio bih da je karijeru okončao u Italiji", izjavio je Frey pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Druga stvar, ako su ga Parižani doveli da bude lider u svlačionici, onda je to jedan izuzetno skup lider... PSG ima trojicu golmana na koje izdvaja 18 milijuna eura, a najplaćeniji ima najmanju minutažu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klincu broj jedan

Taj komentar Sebastiana Freya posebno je znakovit u kontekstu nedavne odluke Thomasa Tuchela da Buffona preseli na klupu, a kao prvog vratara svoje momčadi postavi mladog Alphonsea Areolu zbog toga što je produkt klupske škole.

Tuchel je za radijsku postaju „RMC Sport“ kazao kako vratar nacionalne vrste Francuske zaslužuje poziciju prvog golmana. "On potječe iz klupske škole. PSG je za njega sve na svijetu. Stoga se želi po svaku cijenu ovdje dokazati. To je situacija koju trebamo i respektirati, ali i iskoristiti", kazao je Tuchel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buffon pripada samome vrhu

Inače, o dolasku Buffona u PSG njemački stručnjak ima iznimno pozitivno razmišljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da ćemo njegovim dolaskom biti nagrađeni. Također sam siguran kako će Alphonse postati bolji, ali ne zbog dolaska konkurencije, nego upravo zahvaljujući Gigju. Buffon nije tip igrača za rezervne klupe.", rekao je Tuchel pa dodao:

"On je igrač koji ima veliki utjecaj na momčad. Frenetičan je! Komunicira s kolegama i pokušava i meni pomoći. Posve razumijem zašto pripada samome vrhu i zašto je imao takvu karijeru", rekao je trener PSG-a o talijanskom velikanu koji je za nacionalnu vrstu svoje zemlje ubilježio čak 176 nastupa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo