LEGENDA SE ŠALI SA TRENEROM UNITEDA: / "Ako i izgubimo, Van Gaal će bar ostati na klupi Manchestera"

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS
26.2.2016.
17:14
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

No, sada će se i to dogoditi nakon što je ždrijeb osmine finala Europske lige spojio dva najtrofejnija engleska kluba. Prva utakmica igrat će se 10. ožujka na Anfieldu, a uzvrat je sedam dana kasnije na Old Traffordu. Ova utakmica izazvala je veliko zanimanje medija u Engleskoj. Neki su otišli toliko daleko da su ovaj sraz predstavili kao dvije najveće utakmice u povijesti ovog natjecanja, a društvene mreže 'gore' od brojnih tweetova i postova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam izvući Manchester United. I svi moji suradnici su to željeli"

"Želio sam izvući Manchester United. I svi moji suradnici su željeli United. Vjerujem kako se i navijači raduju. Očekuju nas dvije velike utakmice," poručio je menadžer RedsaJurgen Klopp.

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS
Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

United i Liverpool ove su sezone već igrali dva puta, a obje utakmice je dobio United. U rujnu prošle godine na Old Traffordu 3:1, a u siječnju na Anfieldu 1:0. No, navijači Liverpoola nadaju se da je došlo vrijeme za prebijanje nekih starih računa. Možemo samo zamisliti kakvo bi veselje vladalo u orugu Merseyside da njihovi junaci skinu skalp mrskom rivalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je bolji od Uniteda u Europi

"Bit će to sretni dani za naše navijače ako izbacimo United iz Europe. Ako izgubimo barem će Louis van Gaal ostati na klupi Manchestera," poručila je legenda Liverpoola Jamie Carragher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i vratar RedsaSimon Mignolet.

"Radujem se okršajima protiv Uniteda. Ukoliko želiš osvojiti trofej moraš sve pobijediti. Bit će zanimljivo iskustvo igrati protiv Uniteda u Europi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvijezda Uniteda Daley Blind kada je vidio kojeg su Crveni vragovci protivnika izvukli u ždrijebu, samo je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I nama i Liverpoolu je Europska liga jako važna. Zato ćemo jednostavno mi morati biti ti koji ćemo prolaz morati htjeti više".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United i Liverpool su najtrofejniji engleski klubovi sa 38 naslova prvaka. United ima 20 titula, dvije više od Liverpoola. Međutim, momčad s Anfielda je bolja u Europi. Liverpool ima 11 trofeja pri čemu i pet titula prvaka Europe. ManU ima pet europskih 'kanti' pri čemu je tri osvojio u Ligi prvaka. Liverpool je u četvrtak postao i prvi engleski klub koji je u europskim natjecanjima odigrao 350 utakmica, dok je United na brojci od 329 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Midtjyllanda smo ostvarili veliku pobjedu. Sada slijedi prava poslastica, Liverpool. Bit će zanimljivo," kazao je napadač Uniteda Wayne Rooney.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo