'BIT ĆE TEŠKO' /

Legenda Newcastlea progovorio o smrti svog oca: 'To je bila najteža stvar koju sam napravio'

Image
Foto: AP

Sheareov otac, koji je dijagnosticiran s rakom u veljači, prethodno je pobijedio bolest u dobi od 65 godina. Nažalost, rak se proširio na pluća i mozak, ostavivši mu samo nekoliko mjeseci života

16.8.2024.
18:42
AP
VOYO logo

Alan Shearer, legenda Newcastle Uniteda, prvi put je javno progovorio o smrti svog oca, također po imenu Alan. Ovaj 54-godišnji bivši nogometaš otkrio je svoje osjećaje u kolumni za The Athletic, nakon što je njegov otac preminuo ranije ove godine nakon borbe s rakom.

Image
VEĆ U NEDJELJU /

Hajdukov sljedeći protivnik optimističan: 'Imamo načine i model kako ih se može dobiti'

Image
VEĆ U NEDJELJU /

Hajdukov sljedeći protivnik optimističan: 'Imamo načine i model kako ih se može dobiti'

Sheareov otac, koji je dijagnosticiran s rakom u veljači, prethodno je pobijedio bolest u dobi od 65 godina. Nažalost, rak se proširio na pluća i mozak, ostavivši mu samo nekoliko mjeseci života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj kolumni Shearer je otkrio detalje o posljednjim trenucima svog oca.

„Rekao nam je točno što želi i rekao je da želi biti kod kuće kada dođe kraj. I bio je. Svi smo bili s njim i bilo je vrlo mirno. Bol je nestala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shearer je opisao kako su posljednji mjeseci bili ispunjeni i svijetlim i tamnim trenucima. Prisjetio se trenutka kada ga je majka nazvala rekavši da je otac spreman za kraj.

„Jednog dana, dok sam pokušavao malo se opustiti, nazvala me mama i rekla: ‘Tata želi tebe i Karen kod kuće odmah. Spreman je za odlazak.’ Na kraju je izdržao još 27 ili 28 sati, ali u posljednjoj večeri govorio je o svom životu, ljudima s kojima se svađao i planovima za vlastiti pogreb. Smijao se i prisjećao. Jasnost je bila nevjerojatna.“

Shearer, koji je u braku s Lainyom i ima troje djece - Hollie, Chloe i Willa - otkrio je da je njegov otac želio da tema iz emisije „Match of the Day“ bude puštana na njegovom pogrebu.

„Zajedno s mojim sinom Willom, nosio sam njegov lijes u krematorij — najteža stvar koju sam ikada napravio — dok je tema iz Match of the Day zvučala glasno i veselo. Glazba je također bila njegova odluka, iako je tu želju 'posudio' od moje mame, govoreći nam neposredno prije smrti što želi.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon smrti svog oca, legendarni Englez je nastavio s radom u medijima, iako priznaje da je „plutao“ kroz svoje obaveze, „sa sunčanim naočalama“. Sada ima pomiješane osjećaje zbog povratka na posao u novoj sezoni Premier lige koja počinje u četvrtak.

„Došao sam do kraja prošle sezone sa sunčanim naočalama. Pojavio sam se na Match of the Day nekoliko puta i prošao kroz to, kao što sam to radio i na Europskom prvenstvu, ali sadašnjost je drugačija. Bit ću u BBC-ovim studijima u Salfordu ovaj vikend i iskreno ne mogu reći kako ću se osjećati kad ta poznata melodija počne svirati, ali znam da će biti teško — vrlo teško.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši nogometaš će raditi s novim timom na Match of the Day, budući da je njegov dugogodišnji kolega i komentator Ian Wright napustio emisiju.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo