LEGENDA IH OSUDILA: / Janica Kostelić poslala jasnu poruku huliganima sa stadiona

Image
18.6.2016.
12:28
VOYO logo

Ogled u skupini D Europskog nogometnog prvenstva koji je završio 2:2 remijem dviju reprezentacija ostao je u sjeni divljaštva dijela navijača koji su na stadion Geoffroy-Guichard stigli s namjerom prekida utakmice. Gnjusne snimke njihova orgijana obišle su svijet i doživjele osudu normalnog navijača, a i sama legendarna skijašica spada među takve.

Digli ruku protiv vlastitog naroda

Njeno priopćenje objavljeno je na službenim internetskim stranicama Ministarstva, a prenosimo ga u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je tužan dan za Hrvatsku, sport bi trebao biti nešto što nas uvijek i zauvijek spaja, a nikad razdvaja. Danas je neka skupina građana digla glas i ruku protiv sporta, protiv ujedinjenja, protiv veselja, a usudit ću se reći i protiv vlastitog naroda. Iskoristiti nastup reprezentacije za sitne obračune i osobne frustracije nije niti časno, niti pošteno, niti hrabro. Postoji mjesto, vrijeme i institucije gdje svaki pojedinac i skupina može tražiti svoja prava ili zaštiti svoje interese na građanski i civiliziran način.

Image
Foto: AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
Image
Foto: AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

Ovo danas pokazalo je Hrvatsku kao zemlju niskih strasti, a građani Hrvatske, kao i naši vrhunski sportaši, to nisu zaslužili. Svaki vrhunski sportaš ponosan je na svoje osobne uspjehe, ali još više i na talent koji mu je darovan i koji je kroz sate i sate odricanja stavio u funkciju, ne samo osobnih uspjeha, nego i nacionalnih interesa i pobjeda. Nikad se ne može zaboraviti trenutak kada vaš uspjeh slavi cijeli narod i kada se temeljem tog uspjeha sluša hrvatska himna i vijori hrvatska zastava. Mi smo zemlja velikih sportskih talenata i sportskih pobjeda - i to nikada ne smijemo zaboraviti. Hrvatska je zemlja u kojoj se mora pronaći izdajnik koji po sportskim terenima podmeće nedopustivo znakovlje koje je za svaku osudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sankcionirati sramotno ponašanje

Hrvatska je zemlja u kojoj nacionalni i sportski interesi moraju biti iznad ovakvog sramotnog ponašanja koje moramo osuditi i sankcionirati.

Kao odgovorni ljudi, kao osobe i građani ove zemlje, ujedinimo se i osudimo današnje ponašanje, a sve odgovorne pozivam da što hitnije utvrde tko je sudjelovao u nedopustivom napadu na sport i sportaše. Moj poziv na zajedništvo dolazi iz mojeg srca, ali i svakako iz moje današnje pozicije. Imam samo jedan cilj - promovirati Hrvatsku i njezin vrhunski sport u najboljem svjetlu u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivam cijelu hrvatsku javnost da stane u zaštitu sporta, sportaša i publike, a moje mišljenje dijele i deseci bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša koji su mi se obratili. Bili smo jedinstveni u najtežim godinama Hrvatske, budimo jedinstveni i danas i sutra jer to mlade generacije ove države od nas očekuju. Budimo odgovorni ljudi, volimo svoju Domovinu!

Janica Kostelić"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo