MOGU LI BIJELI DO TITULE? / Zoran Vulić smiruje euforiju: 'Trebali su to iskoristiti bolje, ova prednost nije realna....'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Legendarni hajdukovac Zoran Vulić za Net.hr iznio je svoja razmišljanja o borbi za naslov prvaka u HNL-u u drugom dijelu sezone

19.12.2023.
11:47
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo i Hajduk odigrali su bez golova u najvećem hrvatskom derbiju prošle nedjelje i završili prvi dio sezone Supersport HNL-a te će borba za naslov prvaka nastaviti na proljeće.

Image
DIV IZ ŽMINJA /

'Bod nije loš iz plavog kuta, a Hajduk nije pokazivao ambiciju za igrati prema naprijed'

Image
DIV IZ ŽMINJA /

'Bod nije loš iz plavog kuta, a Hajduk nije pokazivao ambiciju za igrati prema naprijed'

Dinamo je bio bolji, no osim ogromne energije i žestine, veliki derbi nije ponudio previše prilika. Mreže su ostale netaknute pa je Hajduk zimsku stanku dočekao sa sedam bodova prednosti u odnosu na Dinamo koji je treći. Dinamo ima i dvije utakmice manje. Na drugom mjestu je Rijeka koja ima šest bodova manje od Splićana, ali i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na proljeće će tako Bijeli odigrati još 17 utakmica u HNL-u, a Dinamo 19. I tek jednu međusobnu utakmicu krajem ožujka kada Plavi stižu na Poljud.

Za komentar onoga što nas očekuje na proljeće i nastavka borbe za titulu novinar Net.hr-a je porazgovarao s legendom hrvatskog nogometa i splitskog Hajduka, Zoranom Vulićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je ovaj turbulentni dio prve sezone za Dinamo trebao iskoristiti kvalitetnije, napraviti veću prednost. Dinamo je dobra momčad, ali momčad koja se tražila i imala turbulencije smjenom trenera i sportskog direktora. Hajduk je bio dobar, imao dobre momente, ali trebao je napraviti veću razliku. Ovih sedam bodova nije realno, realno bi bilo da je Dinamo odigrao one dvije utakmice i onda bi se moglo pričati je li Hajduk napravio dobar rezultat ili ne", rekao nam je Vulić na početku i nastavio:

"Ali svako treba pohvaliti Hajduk, da je nakon 19 godina prvi nakon prvog dijela prvenstva. Mislim da je zasluženo da je u gdje je, igrao je u zadnje vrijeme dobar, nećemo reći odličan, nogomet i najviše pokazao u ovom dijelu prvenstva, uz Rijeku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk se mora dobro pripremiti za nastavak, naći jedno - dva pojačanja. Doći će sada, hvala bogu, Nikola Kalinić. Treba im još jedan playmaker koji će 'šopati' loptama i Livaju i Kalu", nastavio je Vulić pa se osvrnuo na raspored na početku proljetnog Dijela, koje Hajduk otvara s dva derbija, prvo protiv Rijeke pa Osijeka, dok će Dinamo imati lakši posao, barem na papiru.

"Gledajte, svatko sa svakim mora igrati. Hajduk je na takozvanim lakšim utakmicama kiksao. ako u nogometu gledate 'lakše i teže' utakmice, nećete dobro završiti. Hajduk je napravio dobar posao, ali ne smijemo otpisati ni Rijeku koja igra dobar nogomet i svakome može 'zapapriti'. Rekao bih da će prva utakmica, s Rijekom na Poljudu, puno toga reći. Ta utakmica će biti najteža, ako Hajduk ne kiksa, napravit će lijepi koračić prema onome što čeka 20 godina, a to je osvajanje prvenstva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će interesantno, Hajduku neće biti lako i ne treba prenagliti radovati se unaprijed. Hajduk mora ići utakmicu po utakmicu ne gledati tko je protivnik i gledat da učini što manje krivih koraka. To je to, to je jedini recept", zaključio je Vulić.

Pogledajte spektakularne borbe i nokaute s FNC-a 14 iz Sarajeva samo na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo