SLAVNI HRVATSKI GOLGETER ZA NET.HR / 'Baš sam bio sa svojim 'genkovcima'. Oni su strahovali da će izgubiti, a na kraju je Dinamo izgledao kao da je sretan...'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Branko Strupar je za Genk igrao pet godina i legenda je belgijskog kluba

26.11.2021.
12:05
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 5. kola H skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir odigrao 1-1 protiv Genka osiguravši "europsko proljeće". Međutim, tek će nakon posljednjeg kola biti poznato hoće li Modri nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili sele u Konferencijsku ligu.

Image
REAKCIJE SU BRUTALNE /

Navijači divljaju nakon blijedog izdanja Dinama u Europa ligi. Posebno su se okomili na jednog čovjeka

Image
REAKCIJE SU BRUTALNE /

Navijači divljaju nakon blijedog izdanja Dinama u Europa ligi. Posebno su se okomili na jednog čovjeka

Nakon današnjeg remija, Modri bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava play-off Europske lige u zadnjem kolu 9. prosinca morali uzeti barem bod West Hamu u Londonu ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid. No, bez obzira na ishod zadnjeg kola hrvatski prvak je osigurao najmanje treće mjesto i proljeće u Konferencijskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak utakmice između Dinama i Genka počeo je bez većih uzbuđenja i oprezno s obje strane. Prvi udarac u okvir vidjeli smo u 17. minuti, Menalo je dobio dobru dugu loptu, ušao u kazneni prostor i pucao, ali nedovoljno opasno. U 31. minuti priliku je imao Oršić, ali je iskosa s lijeve strane pucao preko gola.

Dinamo je poveo u 35. minuti. Theophile-Catherine je uputio sjajnu dugačku loptu do Menala koji je pobjegao belgijskim stoperima, sjurio se prema golu i lijepo svladao Vandevoordta. McKenzie je Menalu bio na leđima, ali je Modri veznjak izdržao prijetnju i zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, gosti su u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačili. Hrošovsky je ubacio iz kornera, lopta se odbila do Ikea Ugbe koji je iz okreta zakucao loptu pod gredu za 1-1. Bio je to jedini udarac belgijskog sastava u okvir Dinamova gola u prvom poluvremenu.

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Dinamo, no Ivanušecov udarac u 50. minuti gostujući vratar je s lakoćom zaustavio. Gosti su zaprijetili u 58. minuti kontrom, ali je Šutalo blokirao Itov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri izbjegli katastrofu

Nastavak poluvremena nije donio previše nogometa. Kao da su oba sastava bila zadovoljan podjelom bodova. U samoj završnici čak su i gosti bili bliži pobjedi.

U 83. minuti Genk je imao odličnu priliku, no Bongonda se nije najbolje snašao. U 86. je zaprijetio i Paintsil, ali je Livaković obranio. Odbijena lopta došla je do Bongonde koji je pucao, ali je Modra jedinica još jednom spasila domaći gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je za Net.hr prokomentirao proslavljeni hrvatski napadač Branko Strupar koji je pet godina nosio dres Genka i ima status legende belgijskog kluba.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Branko Strupar

Iz Genka je Strupar otišao u engleski Derby County, a karijeru je završio u zagrebačkom Dinamu. Strupar je omiljen lik u Belgiji, a on 199. do 2002. je nosio dres njihove reprezentacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam baš sa svojim 'genkovcima'. Treniraju još sad pa idu na aerodrom. Došao sam se pozdraviti", rekao nam je Strupar na početku pa analizirao utakmicu na Maksimiru.

"Kad se pogleda cijela utakmica, Dinamo je bio bolji u prvom poluvremenu, a Genk u drugome tako da mislim da je 1:1 korektan rezultat", rekao nam je Stupar na početku razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Genk je zaslužio bod'

Kada su izvučene skupine Europske lige, opći je konsenzus bio da će Dinamo imati puno lakši posao nego što je ispalo.

"Istina, rekao sam da je Rapid objektivno najslabiji, ali i oni su uzeli bodove Dinamu. Nikad se ne smije nikoga podcijeniti. Što se tiče Genka, Dinamo je pobijedio 3:0 u Belgiji, a ja sam rekao da to nje uopće loša ekipa. U maloj su krizi, ali na Maksimiru su dobro odigrali i zaslužili su bod."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugom poluvremenu je Genk bio bliže golu, tako da mogu i oni žaliti. Evo sada sam malo razgovarao s njima. Realno gledajući, oni imaju puno respekta prema Dinamu, znaju da je Dinamo godinama u Ligi prvaka. Bojali su se da ne izgube, a na kraju su osvojili bod. mogli su uzeti i tri, ali su zadovoljni s ovime. Nisu izgubili, vratili su mir u momčad jer sada imaju dvije vrlo bitne utakmice protiv Club Bruggea u prvenstvu i Kupu. Nisu izgubili u Zagrebu i time su zadovoljni."

"Dinamo je dobio u Belgiji 3:0, ali znao sam da neće biti lagano u uzvratu. Rekao sam da će biti neizvjesno, iskreno, mogla je na obje strane otići utakmica. Genk nije uopće loša ekipa. Djelovalo mi je u drugom poluvremenu kao da je i Dinamo zadovoljan bodom... Sve se svodi na zadnju utakmicu u skupini u Londonu gdje Dinamo može osvojiti bod jer vjerujem da će West Ham izaći s potpuno drugom momčadi i svi zadovoljni", zaključio je Strupar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo