Vijest iz centra Zagreba: Leo Messi odlazi iz Barcelone!

Prema pisanju Jutarnjeg lista, koji je dobio ekskluzivu od slavnog igraca i kapetana Barcelone Julija Alberta, ponajbolji igrac svijeta Leo Messi bi na ljeto mogao otici u PSG.

9.12.2014.
11:20
VOYO logo

Legendarni igrac i kapetan Barcelone Julio Alberto zivi u Zagrebu, i radi po cijelom Balkanu. Alberto osniva klubove FC Barcelone na Balkanu, a Zagreb i Hrvatska su njegov novi dom.

"Pet puta sam obisao cijelu zemaljsku kuglu, ali jedno od najljepsih mjesta na svijetu je Hrvatska. Kupio sam kucu u Zadru, stan u Zagrebu. Imam kancelarije u Dubaiju, Brazilu, ali iz Zagreba sada postoje i izravni letovi, Zagreb je u centru. I privlacan je kao nogometni centar, hrvatski nogometasi su svjetski hit. Jucer me zvao prijatelj Txiki Beguiristain, sportski direktor Manchester Cityja, i pitao: ‘Ima li u Hrvatskoj nesto i za nas?’ Blizu su i Munchen i Pep Guardiola, bio sam mu idol, cesto mu odlazim u posjete. Nisam klasicni menadzer, ali ako vidim nesto dobro, preporucit cu prijateljima", objasnjava Alberto za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni Katalonac otkrio je veliku pogresku svojeg kluba. A to nije dovodenje Ivana Rakitica, barem ne po njemu...

"Ne, ali moj prijatelj Zubizaretta, s kojim se znam trideset godina, napravio je teske pogreske. No mi smo veliki klub, uvijek se izvucemo iz krivih odluka i na kraju napravimo velike stvari. Ali, primjerice, odlazak Danijela Olma u Dinamo je neoprostiva pogreska. Garantiram da je Dinamo u njemu dobio svjetskog igraca i da je Barcelona na velikom gubitku. Zasto nam se to dogodilo? Mi uvijek vjerujemo da nitko ne zeli otici pod nas. Ni danas mi nije jasno da sest godina najbolji strijelac Barcelone u omladinskom pogonu i tako blizu prve momcadi, ode u Zagreb, u Dinamo. Meni je to nevjerojatno, ali, dogodilo se. Barcelona bi ga svakako htjela vratiti kuci, spremni su puno platiti, zamolili su me da izvidim stvar...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/pv6HWskXx3o

Modric u Realu, Rakitic u Barci, Mandzukic u Atleticu, tko je od njih najkompletniji igrac?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rakitica jos nisam dovoljno gledao da bih ga procijenio, ali Modric je svakako jedan od najkompletnijih igraca, ne u Spanjolskoj vec i u svijetu. Svida mi se njegov nogomet, prije nego sto lopta dode do njega on vec ima rjesenje. Na zalost, igra u Madridu, ja mrzim Real, ali Modric bi jedini na svijetu bio pravi nasljednik Xavija Hernandeza. Samo on, svi ostali su umjetna rjesenja. Mandzukic je stroj, Atletico je za njega najbolje mjesto na svijetu. Da, na svijetu postoje dvije vrste igraca; oni s podrucja bivse Jugoslavije i ostali. Gotovo svi su uspjeli u Spanjolskoj. Dugo traju, fizicki i mentalno su jaki, dok Brazilci igraju dvije, tri godine i gotovi su. Modric, Rakitic, kako se zove onaj mali, Halilovic. Nadaren je", objasnjava Alberto.

Otkrio je i jednu zanimljivost glede Maradone s kojim je i igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je prvi put usao u svlacionicu, dok smo cekali trenera, tehnicirao je s carapom i volejem ju je pospremio u deset metara udaljenu kosaru. Bacio sam mu jos jednu, da vidim je li ono bilo slucajno. Prije treninga znao bi desetak minuta tehnicirati s narancom. Prije utakmice bi nam rekao kakve ce poteze napraviti i kako se mi moramo ponasati. Diego je bio drugi nogometni svijet".

//www.youtube.com/embed/wEhniGlFDtA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maradona ili Messi?

"I Cruyff, ne zaboravite i Cruyffa. Maradona je igrao u tezim uvjetima, brutalno su ga mlatili, Messija se danas cuva kao malo vode na dlanu. Tko je bolji? Messi igra i obranu, kompletniji je, ali kada bi Maradona rekao - danas cu sam dobiti utakmicu, nitko mu nije mogao nista. Sto vise gledam Messija, sve vise vjerujem da je Maradona bolji", uvjerena je legenda Barce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveca dilema danasnjeg nogometa, tko je bolji, Messi ili Cristiano Ronaldo?

"Nisu za usporedbu. Ronaldo je opasan samo kada u sprintu ide na suparnickog igraca, kada stane, ne moze nikoga prijeci. Messi stane i ‘ubije’ te. U velikim utakmicama Ronalda nema".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje vrijeme sve su glasnija nagadanja da bi Messi mogao otici iz Barcelone.

"Na smrtnoj postelji, Messi je obecao Titu Vilanovi da jos dvije godine nece otici iz Barcelone i taj zavjet ce ispuniti. Ali, otici ce, na ljeto ga vidim u Paris St. Germaineu", izjavio je Alberto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luis Enrique na klupi Barce?

"Izuzetan je karakter, veliki covjek, dobar je trener, ali nisam siguran da je rjesenje za Barcelonu. Mozda nam nije bas trebao taj ‘bijeli mis’ (aluzija na Real Madrid, gdje je igrao Luis Enrique, nap. p.). Vise smo to ucinili da ‘zaj...mo’ Real nego sto nam je bio potreban kao veliki strucnjak"!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo