SPOMENUO I GUARDIOLU / Laporta otkrio iznenađujućeg kandidata za idućeg trenera Barcelone: 'Znam kakvi su mu planovi'

Image
Foto: Profimedia

Laporta je dao opširan intervju za popularnu Marcu, a nezaobilazna tema je svakako bilo i ime idućeg trenera Barcelone. Iako nije otkrio tko će doći, jasno je dao do znanja tko sigurno neće

2.2.2024.
12:07
Profimedia
VOYO logo

Odmah nakon što je Xavi Hernandez najavio da na kraju ove sezone napušta Barcelonu, krenule su spekulacije tko će ga naslijediti na klupi katalonskog velikana. Prvo od imena koje se počelo spominjati je ono donedavnog izbornika Njemačke Hansija Flicka, u priču je ušao i Jürgen Klopp kada je najavio svoj odlazak iz Liverpoola, a cijelu tu temu je sada prvi put komentirao i predsjednik Barcelone Juan Laporta.

Image
NAVIJAČI BIJESNI /

Xavija na klupi Barcelone mijenja trener njemačkog giganta? Iz kluba se odmah oglasili znakovitom porukom

Image
NAVIJAČI BIJESNI /

Xavija na klupi Barcelone mijenja trener njemačkog giganta? Iz kluba se odmah oglasili znakovitom porukom

Laporta je dao opširan intervju za popularnu Marcu, a nezaobilazna tema je svakako bilo i ime idućeg trenera Barcelone. Iako nije otkrio tko će doći, jasno je dao do znanja tko sigurno neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pep Guardiola ima ugovor s Manchester Cityjem i želi ga odraditi do kraja. Razgovarao sam s njim i znam kakvi su mu planovi", rekao je Laporta.

Kao potencijalno i pomalo iznenađujuće rješenje spominje se još jedan bivši nogometaš Barcelone Rafael Marquez koji je trenutno trener mlađih kategorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije isključeno da Rafa Marquez preuzme prvu momčad. On je kvaliteta koju klub već ima i kada kažem da imamo trenera za hitne situacije, na njega mislim", otkrio je Laporta plan "u slučaju nužde".

Flick, koji se prvi spominjao kao potencijalni Xavijev nasljednik, nanio je Barceloni s Bayernom najteži poraz u povijesti, kada su ih 2020. u Ligi prvaka uništili u četvrtfinalu s brutalnih 8:2. Mnogi navijači Barcelone dan danas zamjeraju Flicku što nije pokazao poštovanje i 'skinuo nogu s gasa' kada je utakmica bila riješena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laporta je na pitanje je li Flick izgledni kandidat samozatajno prebacio 'lopticu' odgovornosti: "To će odlučiti Deco. Ja nisam razgovarao još uvijek na tu temu. Onaj koji preuzme momčad morat će imati rezultate iza sebe."

Netko drugi bi već bio bivši

Laporta je naglasio kako izuzetno cijeni Xavija, koji je istinska legenda kluba, te samo zbog toga nije već dobio otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam razmišljao da mu dam otkaz. Željeli smo ga na mjestu trenera i mogu reći da bi svatko drugi dobio otkaz, ali ne i on. Znam ga dobro, vrhunska je osoba i nitko drugi ne bi mogao voditi tim više ni sekunde. Bio je jako pošten u onome što mi je rekao o odlasku", zaključio je Laporta.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo