Pogledajte kako je Casillas spašavao Španjolsku!

U velikom finalu Kupa Konfederacija igrat će Brazil i Španjolska.

27.6.2013.
23:21
VOYO logo

Nakon što u regularnih 90 minuta i 30 minuta produžetaka nije bilo golova, odlučivali su penali, a ondje su aktualni svjetski i europski prvaci za nijansu bili bolji.

Prvih šest izvođača s obje strane bili su precizni, a na kraju se tragičarom pokazao Leonardo Bonucci čiji je udarac otišao preko gola. Nakon njega je Jesus Navas mirno savladao Gianluigija Buffona i slavlje Furije moglo je započeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija je bila bolja momčad u prvom poluvremenu iz kojeg se izdvajaju dvije dobre prilike, obje nakon asistencija Andree Pirla. U prilikama su se našli Christian Maggio, koji je pucao glavom ravno u Ikera Casillasa, te Daniele De Rossi čiji je udarac otišao pokraj gola. Španjolska je pak prvu pravu priliku imala tek u 37. minuti kada je Fernando Torres pucao pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Talijani su imali posjed lopte čak 61%, a u samoj završnici Gerard Pique je propustio dobru priliku za pobjedu Španjolaca, da bi se u produžecima dva puta tresao okvir gola. U 93. minuti okvir je pogodio Emanuele Giaccherini, a u 115. minuti Xavi. U završnici drugog produžetka Španjolska je bila puno bolja, ali svejedno nije uspjela naći put do mreže.

U nedjeljnom finalu protivnici Španjolcima u borbi za naslov bit će domaćini Brazilci, dok Talijanima predstoji ogled za treće mjesto protiv Urugvajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo