'KIDAO JE ŽIVCE' / Sjećate li se što je najskuplji stoper na svijetu rekao nakon prve utakmice na SP-u? Sve nas je podsjetio njegov bivši trener

Image
Foto: Twitter/Manchester City

Pratio ga je još kao šef klupske akademije...

6.8.2023.
9:26
Twitter/Manchester City
VOYO logo

Damir Krznar je u razgovoru za Sky Sports otkrio neke detalje o razvoju Joška Gvardiola i njegovim počecima u Dinamu. Najskuplji stoper današnjice postepenim je putem došao do jednog od najboljih klubova na svijetu.

Image
SLUŽBENO JE /

Napokon je gotova saga oko Joška Gvardiola: Pogledajte kako je Manchester City predstavio najskupljeg stopera u povijesti

Image
SLUŽBENO JE /

Napokon je gotova saga oko Joška Gvardiola: Pogledajte kako je Manchester City predstavio najskupljeg stopera u povijesti

"Gvardiol je tip stopera kakve ćemo tražiti u budućnosti. Joško je moderni branič", rekao je Krznar, koji se pritom prisjetio utakmica Lige prvaka za juniore u kojima su Gvardiol i njegovi suigrači hrabro odigravali dodavanja iz zadnje linije, čime su mu ''kidali živce'':  "Bili smo svjesni da moramo igrati takav nogomet jer cijeli svijet to traži."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je i Joškovu izjavu nakon prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu:

''Nakon prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, Gvardiol je pred kamerama rekao: 'Možda moram više riskirati.' Zamislite vi to! Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić igraju jednostavan nogomet, a ovaj dječak želi riskirati više od njih. To ga čini velikim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moćan je i snažan, nema problema u duelu. Ima i brzinu, ima sve. Ono što ga čini drugačijim je da uvijek traži kako dodati prema naprijed. Želi napredovati u posjedu, što je karakteristika veznih igrača."

Birao je postepeni put

Ubrzo nakon što je postao prvotimac Dinama, za Joškom su se počeli raspitivati europski velikani: "Bio je podijeljen. Što je bolje, ići u Englesku ili u Leipzig? Rekao mi je da je izabrao Leipzig jer mu se to čini prvi korak prije no što ode u Premier ligu, najbolju ligu na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da je to bila jako pametna odluka. Vjerojatno je znao da će se izboriti za mjesto u Leipzigu, klubu u kojem će napredovati, a zatim doći u Premier ligu kao gotov, odličan igrač", rekao je Krznar te naglasio kako će Gvardiol biti jedan od vođa hrvatske reprezentacije, te kako su on i svi ljudi u Dinamu na to izrazito ponosni.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo