16 IH SE ZNA / Kroz sljedeća tri dana doznat ćemo još pet putnika na EURO: Hrvatska i Srbija u vrlo sličnoj situaciji

Image
Foto: Profimedia

U nedjelju nas čeka rasplet u skupinama A, F, G i J, nakon čega ćemo saznati i 17. putnika na EURO

19.11.2023.
10:59
Profimedia
VOYO logo

U subotu smo dobili još tri reprezentacije koje su osigurale EURO 2024., a to su Rumunjska, Švicarska i Nizozemska.

Image
KONFERENCIJA ZA MEDIJE /

Dalić ne zaboravlja: 'Izbacivale su naše klubove ekipe s Malte, to je znak da raste nogomet u tim zemljama'

Image
KONFERENCIJA ZA MEDIJE /

Dalić ne zaboravlja: 'Izbacivale su naše klubove ekipe s Malte, to je znak da raste nogomet u tim zemljama'

Sada je poznato 16 sudionika EURO-a, još ranije su plasman izborili Engleska, Francuska, Španjolska, Belgija, Portugal, Turska, Škotska, Mađarska, Austrija, Slovačka, Albanija, Danska i domaćin Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju nas čeka rasplet u skupinama A, F, G i J, nakon čega ćemo saznati i 17. putnika na EURO. Naime, danas je ostala samo jedna nepoznanica i to u skupini G gdje su dva kandidata za jedno mjesto - Srbija ili Crna Gora, jedino je pitanje.

Uoči posljednjeg kola Srbija ima dva boda prednosti i dovoljan im je bod protiv Bugarske u Leskovcu kako bi osigurali EURO. Crna Gora za bilo kakvu šansu treba slaviti u Mađarskoj i onda se nadati porazu Srbije protiv posljednje reprezentacije skupine. Rasplet te skupine kreće od 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak i utorak ćemo doznati još četiri reprezentacije koje će kroz kvalifikacije izboriti Euro. U skupini C pitanje je Italija i Ukrajina koje je u posljednje kolo ulaze bodovno izjednačene, a čeka ih međusobni dvoboj u Leverkusenu u kojem je Azzurrima dovoljan i bod.

Isti dan bit će poznato i tko će uz Albaniju iz skupine E na EURO. I tu imamo međusobni dvoboj u posljednjem kolu. Češka će ugostiti Moldavce, kojima igra samo pobjeda jer imaju dva boda manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak će se rasplesti i skupina H u kojem mjesto na EURO-u žele Slovenija i Kazahstan. Naši susjedi imaju bod više uoči posljednjeg kola, tako da im je u izravnom dvoboju s Kazahstancima u Stožicama dovoljan i bod da odu u Njemačku.

I šećer na kraju, u utorak, rasplet skupine D, u kojoj Hrvatska protiv Armenije mora potvrditi vizu za EURO. Vatreni će se izboriti Njemačku ukoliko u utorak u Zagrebu svlada Armeniju, no mogla bi završiti na drugom mjestu i u slučaju neuspjeha protiv Armenije no u tom slučaju Wales ne smije pobijediti Tursku u Cardiffu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostala tri sudionika dobit ćemo kroz dodatne kvalifikacije na proljeće.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo