KREĆE RAT ZA HAALANDA / Europski velikan skovao opaki plan, sve izgleda savršeno, ali pojavio se oveći problem

Image
Foto: Profimedia

Neće im biti lako ako je istina da su Bavarci odabrali njega za nasljednika Roberta Lewandowskog

16.12.2021.
8:57
Profimedia
VOYO logo

Mladi norveški golgeter Erling Haaland (21) već neko vrijeme oduševljava nogometni svijet svojim umijećem te se očekuje se da će sljedećeg ljeta napustiti Borussiju Dortmund i u velikom transferu otići u redove nekog od velikana.

Dugačak je niz momčadi koje ga žele, poput Chelseaja i Manchester Uniteda te Cityja, španjolskih velikana Real Madrida i Barcelone, njemačkog Bayern, francuskog PSG-a, ali i drugih klubovi kojima plaćanje odštete od 75 milijuna ne bi predstavljalo nikakav problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELEBNO ZDANJE /

Ovu vilu Modrić je kupio od zloglasnog odvjetnika: Dao je 12 milijuna eura - ima kino, teretanu i 9 kupaonica!

Image
VELEBNO ZDANJE /

Ovu vilu Modrić je kupio od zloglasnog odvjetnika: Dao je 12 milijuna eura - ima kino, teretanu i 9 kupaonica!

Poznati nogometni portal Goal krajem prošlog mjeseca je objavio da je mladi Norvežanin odlučio gdje će nastaviti karijeru, a njegov odabrani klub je španjolski Real Madrid.

"Kako doznajemo, Haaland je svojoj obitelji rekao da želi otići u Real Madrid, ali još nije donio konačnu odluku", objavio je Goal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca ili Bayern?

No, to nije zaustavilo glasine. Katalonski Sport navodi da je ovaj napadač Barcelonin prioritet. Iako ih trese financijska kriza Joan Laporta ima plan kako skupiti preko 170 milijuna eura koji su mu potrebni za njega. Odšteta je između 70 i 75 milijuna, 50 milijuna ide na proviziju njegovom menadžeru Minu Raioli i ocu, dok bi godišnja plaća bila oko 40 milijuna eura.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta svim silama nastoji srediti financije kluba pa već radi na novim sponzorstvima, ali želi sklopiti i dogovor s investicijskim fondom CVC-om povoljnijim nego što ih je ljetos nudio šef La Lige Javier Tebas. Riječ je o pozajmici s daleko povoljnijim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nadalje, u Barci se nadaju da će se riješiti Coutinha i Umtitija, i tako pokriti troškove Haalandove plaće, dok bi i odlasci još nekoliko prvotimaca dodatno olakšalo budžet.

Barceloni, međutim, neće biti lako jer je, kako se čini, njemački Bayern također opasno zagrizao za napadača. Bild javlja da se su u klubu već odlučili da su njega odabrali kao nasljednika Roberta Lewandowskog, ako Poljak ode na ljeto. Problem im za sada predstavlja golemi financijski paket, o kojem je gore bilo govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo