KRAJ: / Hrvatska razvalila Tursku usred Istanbula!

Kiša je i dalje padala, a ranjena Bilićeva momčad pokazala je svoje najljepše lice. Bez pola momčadi, desetkovani ozljedama, Vatreni su za sat vremena zabili tri gola Hiddinkovoj Turskoj.

11.11.2011.
13:01
VOYO logo

Istanbul. Stadion: Turk Telekom Arena. Sudac: Felix Brych (Njemačka)

Strijelci: 0:1 - Olić (2), 0:2 - Mandžukić (32), 0:3 - Ćorluka (51)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska: Demirel, Balta, Korkmaz, Gönül (od 46. Töre), Inan (od 69. Topal), Kacar, Belozoglu, Altintop, Turan, Sarioglu, Yilmaz (od 81. Umut)

Hrvatska: Pletikosa, Vida, Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka, Srna, Dujmović, Modrić, Rakitić (od 83. Pranjić), Olić (od 86. Jelavić), Mandžukić (od 90. Eduardo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Hrvatska je u Istanbulu slavila s 3:0 i napravila veliki korak prema Europskom prvenstvu.

90' - Posljednja izmjena kod Hrvatske. Umjesto Mandžukića u igri je Eduardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Arda propušta Maksimir. Turski igrač izgubio je živce, a sudac nije imao milosti i pokazao mu žuti karton.

86' - Olić izašao uz pljesak tribina. Posljednjih pet minuta priliku je dobio Nikica Jelavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Pranjić ponovno u reprezentativnom dresu. U igru je ušao umjesto Ivana Rakitića.

81' - Posljednja izmjena kod Turske. Umjesto Yilmaza u igri je Umut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Olić pucao iz okreta. Nakon ubacivanja Srne pokušao je Olić, ali otišlo je to pored vratiju.

76' - Modrić još jednom pokušao s ruba šesnaesterca. Luka se uspio izboriti za udarac na 16 metara i gađao je dalji kut Demirelovog gola, ali turski vratar bio je na mjestu i obranio udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Još jedna opomena za Turke. Nakon velike gužve Sarioglu je požutio.

70' - Oliću žuti karton. Ivica je ušao u sučevu knjižicu, ali njemu ne prijeti neigranje na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Druge zamjena u Turskoj. Iz igre je izašao Inan, a u igri je Topal.

66' - Kapetan Turske požutio. Emre je ušao u sučevu knjižicu i neće ga biti na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65'- Modrić odlično pucao. Luka se odlično izborio za udarac sa 16 metara, ali Demirel je bio na mjestu i uspio je odbiti loptu.

64' - Hrvatska prijeti iz prekida. Nakon ubacivanja Srne s desne strane pucao je Šimunić, ali je obranio Demirel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Hakan Balta propušta Maksimir. Zbog prekršaja na Dariju Srni žuti karton dobio je Hakan.

61' - Tribine se okrenule protiv Hiddinka. Nakon velikog vodstva Hrvatske čula se "Moja domovina" s tribina Turk Telekom Arene. Međutim, ubrzo su ih utišali turski navijači povicima "Odlazi, Hiddink".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Turci zaprijetili iz prekida. Pokušali su domaćini nakon udarca iz kuta ugroziti gol Pletikose, ali obrana Hrvatske, uostalom, kao i cijela momčad, igra fantastično.

51' - GOOOOOOOOOOOOLLLLL za Hrvatsku. Nakon ubacivanja Darija Srne s desne strane na prvoj vratnici nečuvan je bio Vedran Ćorluka, koji je glavom pogodio za velikih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Izmjena kod Turaka na početku drugog dijela. U igri je Töre umjesto Gönüla.

'Nismo trebali sumnjati u ovu Bilićevu momčad!", rekao je na poluvremenu utakmice Igor Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Hrvatska nakon prvih 45 minuta ima vodstvo od 2:0 pogocima Olića i Mandžukića. Mogli smo voditi i uvjerljivije da je Olić bolje reagirao u 45. minuti.

45' - Olić propustiti uništiti Tursku. Rakitić se lijepo probio i došao do 16 metara od gola domaćina, kada je na drugoj strani vidio samog Oliću. Njemu je lopta malo pobjegla, pa mu je Demirel stigao ući u udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Dujmović isto propušta uzvrat. Tomislav Dujmović napravio je prekršaj na 40 metara zbog čega mu je sudac pokazao žuti karton što automatski znači da ga nema u utorak u Zagrebu.

35' - Prvi žuti karton na utakmici. Zbog grubog starta požutio je Vedran Ćorluka zbog čega će propustiti uzvratni susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' GOOOOOOOOLLLL za Hrvatsku. Nakon što su Turci uspjeli blokirati udarac Modrića sa 12 metara, lopta je došla na desnoj strani do Srne, koji je odlično nabacio na drugu vratnicu, gdje ju je dočekao Mandžukić i glavom pogodio za 2:0.

30' - Olić loše reagirao u kontri. Mandžukić je pokrenuo jednu kontru i dao desno za Olića, koji je krenuo prema kaznenom prostoru Turske. Pokušao je prevariti svojeg čuvara, ali se spetljao i propala je velika prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Rakitić zakuhao pred našim vratima. Ivan je krivo dodao jednu loptu i Turci su se vrlo brzo našli pred našim vratima. Obrana je na sreću uspjela otkloniti opasnost, međutim lopta je došla do Inana na nekih 25 metara, ali je njegov udarac otišao daleko od vratiju.

17' - Arda Turan pokušao iznenaditi Pletikosu. Turski reprezentativac okrenuo je dvojicu naših igrača na desnoj strani obrane, međutim onda je umjesto ubacivanja, oprobao udarac, ali je Pletikosa bio siguran, te je otklonio opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Raketa pucao pokraj vratiju. Svoj udarac sa 20 metara isprobao je Ivan Rakitić, ali otišlo je to pokraj lijeve vratnice turskog vratara.

12' - Altintop ostao nečuvan na desnoj strani. Turci su odigrali nekoliko dobrih dodavanja na 20 metara od našeg gola i Altintop je ostao nečuvan na desnoj strani. Međutim njegov ubačaj s ruba šesnaesterca pomalo panično odbila je obrana Vatrenih.

6' - Turci zaprijetili iz prekida. Ilan je nabacio u naš kazneni prostor sa nekih 40 metara, ali je naša obrana odlično reagirala i otklonila opasnost ispred Pletikose.

2' - GOOOOOOOOOOOOLLLL za Hrvatsku. Ćorluka je lijepo probio po lijevoj strani i ubacio u sredinu, gdje je prvo pokušao Mandžukić, a Demirel je kratko odbio. Lopta je došla do nečuvanog Ivice Olića koji je bez problema pospremio loptu u praznu mrežu.

1' - Počela je utakmica. Prvi su sa centra krenuli nogometaši Hrvatske.

Igrači predvođeni njemačkim sucem izašli su na teren. Slijede himne Hrvatske i Turske.

Slaven Bilić će na Turk Telekom Areni ipak istrčati bez Eduarda, s Olićem i Mandžukićem koji će biti najopasniji po gol Demirela.

Dugo je postojala i dvojba hoće li Vedran Ćorluka biti spreman, ali Čarli je na kraju u prvih 11. Uz njega u obrani su Vida, Schildenfeld i Šimunić.

"Meni se nikako ne sviđa Bilićev početni sastav", prokomentirao je u najavi utakmice Igor Štimac.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Premda Ćorlukin nastup nije siguran, vrlo je vjerojatno da će važan kotačić u obrani Vatrenih biti u udarnoj postavi večeras. Međutim, ono što pomalo brine je ideja da Ćorluka u tako važnoj utakmici zaigra na poziciji lijevog beka, što se uigravalo na treninzima.

Bilićev novi eksperiment možda uspije, a možda i ne, izbornik je zbog ozljeda prisiljen na kombinacije.

Nane je uoči utakmice govorio je da će odluku o Čarlijevu nastupu donijeti na dan utakmice. U petak ujutro je Vedran u hotelskoj dvorani podvrgnut testu, te je njegova bolna tetiva izdržala sve napore i Tottenhamov je branič dobio zeleno svjetlo za nastup. Što, naglašava Bilić, ne znači da će i biti u prvih 11, ali ostaje u konkurenciji za sastav.

"Sastav će biti poznat neposredno uoči početka utakmice", poručio je glasnogovornik Davor Gavran.

Vida, Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka - Dujmović, Modrić - Srna, Rakitić , Olić - Mandžukić. Vida bi u ovom sustavu čuvao leđa Dariju Srnu, a zajedno bi morali zaustaviti najveću opasnost u redovima Turske, Ardu Turana.

Na lijevom boku po prvi puta bi zajedno igrali Ćorluka i Olić. Schifo i Šimunić bili bi na stoperskim mjestima, ispred njih u zadnjoj liniji veznog reda su Dujmović i Modrić, ofenzivni vezni trojac čine već spomenuti Srna, Rakitić i Olić, a svoju priliku u špici bi vrebao Mario Mandžukić.

Naravno, ukoliko se Bilić odluči na ovaj šareni sastav. Naši su puno puta pokazali da su najjači kad je bilo napotrebnije. Želimo da tako bude i ovoga puta. Ajmo Vatreni!

Dobili smo službenu potvrdu koji će sastav istrčati večeras protiv Turaka na Turk Telekom Areni! Upravo onaj koji je objavljen već ranije. Dakle, u utakmici generacije na vratima će biti Pletikosa, a Bilić je ipak u obrani odlučio vjerovati Gordonu Schildenfeldu koji će u stoperskom paru igrati sa Šimunićem.

Vida će biti na desnom boku, a jedina prava Bilićeva dvojba je koga staviti na lijevi bok – Ćorluku ili Pranjića, s tim da je Čarli ipak bliže početnom sastavu. U vezi će na zadnjem veznom u paru s Modrićem biti Tomislav Dujmović, a Srna i Rakitić nadirat će preko krilnih pozicija.

U napadu je Bilić odlučio sve nade položiti na dvojac iz Bundeslige, Marija Mandžukića i Ivicu Olića, što znači da je Eduardo završio na klupi!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo