KOVAČEV MOĆNI STROJ MELJE SVE PRED SOBOM: / Monaco razbio protivnika i opstao na trećem mjestu. Još uvijek se ne zna prvak

Image
Foto: Profimedia

Lille je domaćom pobjedom protiv St Etiennea mogao zadržati tri boda više od PSG-a i praktički započeti slavlje, ali...

16.5.2021.
23:21
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Lillea odigrali su tek 0-0 protiv St Etiennea, pa je PSG 4-0 pobjedom protiv Reimsa smanjio zaostatak na svega bod uoči zadnjeg kola francuskog nogometnog prvenstva.

Lille je domaćom pobjedom protiv St Etiennea mogao zadržati tri boda više od PSG-a i praktički započeti slavlje. Međutim, nakon skromnih 0-0, Lille će za osvajanje nasova prvaka morati u zadnjem kolu ostvariti pobjedu kod neugodnog Angersa. Ili čekati kiks PSG-a na gostovanju kod Bresta što je malo vjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić je protiv St Etiennea ušao u igru u 89. minuti.

PSG demolira

PSG je rutinski odradio posao protiv Reimsa pobijedivši sa 4-0. Gosti su već u 11. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Yunis Abdelhamid i bilo je samo pitanje koliko će golova Parižani zabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu su postigli četiri, a strijelci su bili Neymar (14-11m), Mbappe (24), Marquinhos (68) i Moise Kean (89).

Image
Image

Monaco's Croatian head coach Niko Kovac (C) reacts during the French L1 football match between AS Monaco and Stade Rennais Football Club at the "Louis II Stadium" in Monaco on May 16, 2021.,Image: 611047319, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Kovač melje i dalje

Monaco, Nike Kovača, je osvojio važna tri boda u borbi za Ligu prvaka pobijedivši na svom terenu Rennes sa 2-1. Monaco još može biti i prvak, no u zadnjem kolu bi morali i Lille i PSG izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad iz Kneževine je povela 2-0 golovima Wissama Ben Yeddera (16) i Aleksandra Golovina (29), a smanjio je Benjamin Bourigeaud u 68. minuti. Gosti su 86. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Damien Da Silva.

Ćaleta-Car igrao

Lyon je nastavio lov za Monacom uvjerljivom 5-2 pobjedom na gostovanju kod Nimesa. Paqueta (8, 24), Depay (21), Aouar (55) i Slimani (88) su zabili za goste, a Kone (5, 62) za Nimes. "Lavovi" sada imaju bod manje od Kovačeve družine i još mogu do plasmana u LP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marseille je na krilima trostrukog strijelca Arkadiusza Milika (9, 48, 90+5-11m) pobijedio Angers sa 3-2. Za goste su zabili Lage (57) i Thomas (85).

Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za OM, baš kao i Mateo Pavlović za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bordeaux, u čijim redovima je Toma Bašić odigrao svih 90 minuta, je ostvario važnu pobjedu u borbi za prvoligaški spas porazivši Lens sa 3-0. Strijelci su bili Ui-Jo (32-11m), Sabaly (89) i Zerkane (90+1).

Na ljestvici vodi Lille sa 80 bodova, PSG ima 79, Monaco 77, a Lyon 76 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispali su Dijon i Nimes, a Nantes drži 18. poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Zanimljivo još pet momčadi (Reims, Bordeaux, Strasbourg, Brest i Lorient) mogu završiti na 18. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo