KOVAČA PO DOLASKU U BAYERN ČEKA OGROMAN PROBLEM: / 'Ono po čemu je poznat morat će iskoristiti kako bi to riješio'

Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ

Bivši izbornik odmah će morati krenuti u rješavanje problema.

19.4.2018.
10:53
AFP, PATRIK STOLLARZ
VOYO logo

Hrvatski stručnjak Niko Kovač prošlog je petka službeno imenovan novim trenerom njemačkog velikana Bayerna iz Münchena. Dobri rezultati s Eintrachtom iz Frankfurta nisu ostali nezapaženi pa je uslijedila nagrada u vidu posla iz snova. Jer, nekolicina je tako stabilnih klubova poput Bayerna. Trofeji, barem oni domaći, u pravili su zagarantirani, dok i u Europi redovito stižu do završnice natjecanja.

Međutim, Kovaču bi se lako moglo dogoditi da ga dočeka teret velikog uspjeha prethodnika, baš kao što je bilo u slučaju Perpa Guardiole. Jupp Heynckes je s Bayernom osvojio prvenstvo i Ligu prvaka, pa se ništa manje nije očekivalo od Katalonca. No, u tri godine nije im uspio donijeti europski naslov. Bayern sljedećeg tjedna igra s Realom polufinale tog natjecanja i glasi kao jedini od preostalih klubova koji može spriječiti Madriđane u pohodu na treću uzastopnu titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na veličinu kluba bivšeg hrvatskog izbornika po dolasku u klub čeka ogroman izazov. Ime mu je Robert Lewandowski. Napadač Bayerna meta je Real Madrida već godinama, a sve se glasnije u njemačkim medijima piše da želi otići. S druge strane u klubu svim silama nastoje spriječiti takav scenarij. Poslije 6:2 pobjede protiv Leveskusena u polufinalu Kupa upitan je o potencijalnom odlasku iz Münchena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmišljam li o transferu u Real? Ne, niti najmanje", kazao je Poljak. Također, slično je rekao i kada su ga pitali o Niki Kovaču.

"Za sada ne razmišljam o tome. Sezona još nije gotova. Usredotočeni smo na ono što se događa sada pod našim novim starim trenerom", kazao je Poljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasine o njegovom odlasku iz kluba potaknule su i promjene u njegovu timu. Angažirao je novog menadžera Pinija Zahavija, kojem je, nagađa se, cilj osigurati da Lewandowski nikada ne zaigra pod Kovačem. Znakovito, ugovor s Poljakom istječe mu 31. kolovoza 2018., posljednjeg dana prijelaznog roka.

Sport Bild je prije nekoliko dana objavio da je napadač povučeniji nego inače i da skoro nema privatnog kontakta sa suigračima. Također, spekuliraju da će Kovačev prvi izazov biti boriti se posljedicama pokušaja Lewandowskog da ode. Jer, ugovor mu traje do 20121., a kako ga Bayern ne želi pustiti izgledno je da će u svlačionici imati nezadovoljnog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kovač je poznat po svojoj izravnosti. Ta kvaliteta će mu trebati u Bayernu. Uspio je transformirati Jeromea Boatenga u jednog od najvažnijih igrača u Eintrachtu ove sezone, ali pitanje je može li pridobiti nezadovoljnu zvijezdu koja, čini se, osjeća da je prerasla klub", pitaju se.

Ono što je jasno je da je pred Lewandowskim dugo ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo