Otkrio je planove za godišnji odmor

Nogometaši Lillea po četvrti puta u povijesti osvojili su naslov prvaka Francuske nakon što su u zadnjem kolu svladali u gostima Angers s 2-1 i postali prvaci s bodom prednosti ispred favoriziranog PSG-a.

Monaco našega bivšega izbornika Nike Kovača izborio Ligu prvaka odigravši 0-0 kod Lensu. Monacu je pomogla Nica koja je neočekivano s 3-2 slavila kod Lyona.

Kovač i društvo burno su proslavili osvajanje trećeg mjesta, nakon čega je bivši hrvatski izbornik stao pred novinare.

Oglasio se

"Uspjeli smo. U Ligi prvaka smo. Svi smo jako sretni. Jako sam ponosan na igrače jer je iza nas nevjerojatna sezona. Igrali smo finale Kupa s PSG-om i završili smo treći u prvenstvu. Nitko to nije očekivao od Monaca na početku sezone. Međutim iz moje perspektive zaslužili smo to. Čak i današnjom izvedbom protiv sjajnog Lensa", kazao je Kovač kojem je odmah postavljeno pitanje i o budućim planovima, točnije postsezoni i prijelaznom roku.

"Vidjet ćemo kakve će se prilike pružiti na tržištu kako bi pojačali momčad i bili spremni za Ligu prvaka. Nije vrijeme za ovu temu, prvo želimo uživati u ovom uspjehu. Jesmo li očekivali da ćemo izboriti LP? Na početku sezone željeli smo izboriti Europu. To nam je bio cilj. Također, tada sam rekao da će nam trebati šest mjeseci da se uigramo. Nakon Božića smo dosegnuli razinu koju sam očekivao. Bio je to kolektivni napor i želim svima čestitati jer su ovo sada plodovi našeg mukotrpnog rada. Hvala svima u klubu, hvala vam na divnom poslu, a sada je vrijeme za odmor tako da se možemo vratiti još jači", poručio je.

Za kraj je upitan što će raditi na odmoru.

"Prije svega, bit ću s obitelji jer ih već neko vrijeme nisam vidio, pogotovo suprugu i kćer. Zatim ću ići u Hrvatsku. Krajolik i plaže su tamo slični kao i na jugu Francuske. Uživat ćemo s obiteljima i onima koje volimo i sigurno popiti malo francuskog vina, jer ja volim vina", uz osmijeh je završio.