KOVAČ JE KONAČNO OTKRIO RECEPT SVOG USPJEHA: / Nismo niti sanjali da je u biti ovako jednostavno - 'Reći ću vam točno što je najvažnije...'

Image

'Važno je ostati usredotočen na sebe. Druge ne možemo kontrolirati, pa me to ne zanima'

15.5.2021.
21:46
VOYO logo

Trener Monaca, Niko Kovač na današnjoj je press konferenciji kazao kako su naredna dva tjedna odlučujuća za budućnost njegova kluba.

Kovač je s Monacom već osigurao Europsku ligu, a s PSG-om se bori za drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka te za naslov francuskog kupa. Monaco nije igrao finale kupa već 11 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega, vrlo smo sretni što smo nakon dugo vremena u finalu kupa. No kao što znamo, ove sezone jurimo brzo, nema vremena za previše razmišljanja o utakmicama koje se samo nižu u gustom rasporedu. Pripremamo se ozbiljno, u nedjelju nas čeka dobar protivnik, odradili smo videoanalizu s igračima i pozitivno gledamo prema utakmici. Raspoloženje je jako dobro i važno je da tako i ostane", rekao je Kovač.

'Želimo završiti na postolju'

Do finala je doveo Bayern, dva puta Eintracht, a sada i Monaco koji trofej kupa čeka 30 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da želimo završiti na postolju, mi smo natjecatelji, to je naš posao. Ali ovo je već sada uspješna sezona. Ako se sjećate, na početku sezone cilj je bio plasman u Europu. Ako ne završimo na trećem mjestu, bit ćemo razočarani, ali to neće biti masivni udarac", kaže Kovač.

Rennes je u prvom dijelu sezone pobijedio Monaco 2:1, ali Niko ističe da su se stvari u međuvremenu promijenile. Kaže kako se sječa tog meča jer je Rennes odigrao sjajno, ali naglašava kako su oni napredovali i kao momčad i kao klub. Kovač tijekom utakmice neće pratiti zbivanja na Parku Prinčeva gdje PSG dočekuje Stade de Reims.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je ključ uspjeha u nogometu'

"Želim se usredotočiti na našu igru. Čak i kad su naši protivnici igrali u ranijem terminu, a mi od 17 sati, nisam želio znati koji je rezultat dok ne odradimo svoje. Važno je ostati usredotočen na sebe. Druge ne možemo kontrolirati, pa me to ne zanima", rekao je Kovač.

"Najvažniji su odnosi unutar naše skupine, igrači i stožer su složni i ujedinjeni smo uoči važnih utakmica koje nas čekaju na kraju sezone. Mi smo sjajna, složna grupa, radimo zajedno u velikoj harmoniji. Ovo je ključ uspjeha u nogometu, mi smo kao obitelj. Kada obitelj funkcionira, rezultati dolaze prirodno. Lijepo spavam, uvjeravam vas, ali važnije je da moji igrači dobro spavaju", zaključio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo