KONTROVERZNE SITUACIJE NA UTAKMICI ŠPANJOLSKE: / Sudac se ispričao Ramosu za karton, navijači zgrozili svijet degutantnim ispadom

Image
Foto: Profimedia, AFP

Utakmicu su obilježile dvije kontroverzne situacije, zapravo jedna je bila konfuzna, a druga odveć degutantna

6.9.2019.
11:24
Profimedia, AFP
VOYO logo

Španjolska je prvi put u povijesti slavila na gostovanju u Rumunjskoj, iako je domaći vratara Tatarusanu činio čuda. Već u prvom poluvremenu su Španjolci uputili osam udaraca u okvir, a u mreži je završila samo jedna lopta i to ona koju je tamo poslao Sergio Ramos iz kaznenog udarca u 29. minuti. Već u 47. minuti Jordi Alba je prošao po lijevoj strani i dodao usamljenom Pacu Alcaceru na pet metara koji je lakoćom pogodio za 2-0.

Rumunji su uspjeli samo smanjiti zaostatak golom Andonea (59), ali ne i izbjeći prvi domaći poraz od Španjolaca, iako je Llorente u 79. minuti zaradio crveni karton zbog prekršaja nad Puscasom, kad je bio zadnji čovjek obrane. Rumunji nisu iskoristili brojčanu prednost, iako su u sučevom dodatku imali nekoliko izglednih prilika, ali je španjolski vratar Kepa sačuvao svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverzne situacije

Utakmicu su obilježile dvije kontroverzne situacije, zapravo jedna je bila konfuzna, a druga odveć degutantna. Prvo ćemo o onoj blaže naravi. Naime, Sergio Ramos zaradio je žuti karton zbog neuobičajene proslave pogotka. Ramos je rukama gestikulirao da nosi naočale pred kamerom, a njemački sudac Aytekin mu je za to dao žuti karton. Ramos mu je odmah pokušao objasniti kako je riječ o nesporazumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žuti karton se dogodio zbog konfuzne situacije. Ja sam tako proslavio jer sam obećao nećaku koji, kao i ja, nosi naočale. To sam napravio zbog njega, a ne kako bi provocirao", objasnio je Ramos te je naglasio kako mu je sudac Aytekin u poluvremenu ispričao.

Druga situacija znatno je gora od ove. Naime, na početku utakmice održana je minuta šutnje za kćer bivšeg izbornika Luisa Enriquea koja je preminula od raka prije nekoliko dana. No, rumunjski su navijači pokazali neviđeni bezobrzaluk i izviždali su tu minutu šutnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, AFP

Profimedia, AFP

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo